Quantcast

„Red Bull Music Academy“ talentų kalvė atvyksta į Lietuvą

Analogų neturinti muzikos mokykla, kasmet aplankanti įdomiausius pasaulio miestus – „Red Bull Music Academy“ – jau kovo 17-ąją atvyksta į Vilnių. Projektą pristatys net trys buvę „Red Bull Music Academy“ studentai, šiuo metu sėkmingai vystantys savo muzikines karjeras. Sostinės klube „Soul Box“ akademijos infosesiją ves ir naktinius šokius surengs vietnamiečių kilmės prancūzas Onra, lenkas Eltron John bei estas Sander Mölder.

„Red Bull Music Academy“ – 15 metų veikiantis sėkmės receptas

Pirmoji „Red Bull Music Academy“ (RBMA) 1998-aisiais surengta Berlyne ir nuo tada vyksta kasmet. Į iki šiol Madride, Barselonoje, Sietle, Melburne, Keiptaune, Dubline, San Paule ir kt. vykusią RBMA įprastai pakviečiami 60 studentų – vokalistai, prodiuseriai, instrumentalistai, didžėjai – iš viso pasaulio, įtaigiausiai užpildžiusių stojimo anketas ir nepagailėjusių geriausių savo muzikos pavyzdžių. Šiais metais RBMA ruošiasi apsistoti Niujorke. Niekada nemiegančiame kultūros katile dvi akademijos sesijos įvyks šių metų rudenį, paraiškų teikimo etapas baigsis balandžio 2-ąją, o visa reikalinga informacija apie paraiškas ir stojimą bus suteikta jau kovo 17-ąją infosesijoje klube „Soul Box“.

Akademijoje nesvarbi nei dalyvių tautybė, nei diplomų ar išleistų albumų skaičius – į ją patekti vienodai šansų turi ir jau patyrę atlikėjai, ir pradedantys „miegamojo didžėjai“. Gyvenimiškos patirties studentai semiasi iš paskaitas skaitančių ir į visus klausimus atsakinėjančių muzikos pasaulio senbuvių – RBMA lektoriais yra buvę Goldie, Mike Paradinas, Ewan Pearson, Caribou, Deadbeat, M.I.A., „Masters At Work“, Erykah Badu ir dešimtys kitų. Muzikiniai patarimai dalijami ir su naujausia technika pažindinamasi pavyzdingai įrengtose įrašų studijose, o vakarais studentai drauge su lektoriais dalyvauja bendruose renginiuose. Akademijai užsidarius kasmet išleidžiamas albumas su studijose gimusia jos absolventų kūryba, o norint papasakoti, kur link pasisuka kiekvieno RBMA dalyvavusio karjera, nepakaktų ir knygos.  Belieka pridurti, kad kelionė į RBMA ir dvi savaitės mokslų bei nuotykių yra nemokami.

Jau tapo tradicija, kad kasmet paskelbus anketų siuntimo pradžią RBMA visame pasaulyje organizuoja informacines sesijas. Tokiose infosesijose dalyvaujantys buvę RBMA studentai ar dėstytojai ne tik pristato akademijos koncepciją bei stojimo procedūrą, bet ir pademonstruoja savo talentą gyvose muzikinėse dirbtuvėse. Žinoma, nė viena infosesija neapsieina ir be RBMA vardą pateisinančio „afterparty“. Su akademijos vėliava Vilniuje jau yra viešėję tokie atlikėjai, kaip Tom Middleton, Seiji ar Mark de Clive-Lowe.

Vilniuje akademijai atstovaus net trys jos absolventai

Ryškiausias šiemetinės Vilniaus infosesijos vardas Onra, arba Arnaud Bernard – 2008-ųjų RBMA Barselonoje absolventas, lietuviams jau pažįstamas iš viešnagės festivalyje „Satta Outside“. Vietnamiečių kilmės atlikėjas, pažintį su muzika kadaise pradėjęs nuo trijų kasečių, intensyviai palaiko naktinių Paryžiaus ritmų katilo degimą, atlieka beats muzikos piligrimystę visame pasaulyje ir daugiau nei užtikrintai jaučiasi spaudydamas mygtukus įrašų studijoje. Onra atlydės taip pat Barselonoje 2008-aisiais dalyvavęs lenkas Eltron John bei praėjusiais metais Madrido sesijoje viešėjęs estas Sander Mölder. Beje, būtent Estijos atstovai akademijoje kol kas rimčiausiai atstovauja Baltijos šalims – anksčiau RBMA yra viešėję Dave Storm ir DJ Quest.

Visiems kūrėjams, didžėjams, vokalistams ir kitokiais būdais muzikuojantiems aktuali nemokama „Red Bull Music Academy“ infosesija „Soul Box“ vyks kovo 17 d., jos pradžia – 17val. Visi, dar nespėję užpildyti stojimo anketų, tikrai bus įkvėpti tai padaryti kuo atsakingiau. Naktinėje renginio dalyje su svečiais taip pat pasirodys lietuvių talentai Brokenchord, prAnza, The Nutcracker ir Lunatiq. Pradžia nuo 23 val. Dalyvavusiems infosesijoje įėjimas į „afterparty“ – nemokamas.

„Red Bull Music Academy“ internete:

www.redbullmusicacademy.com

www.facebook.com/redbullmusicacademy

www.twitter.com/RBMA (#rbma2012)

www.soundcloud.com/redbullmusicacademy.com

www.mixcloud.com/rbma

www.vimeo.com/redbullmusicacademy

www.youtube.com/redbullmusicacademy


Šiame straipsnyje: Red Bull Music Academy

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių