Quantcast

Radvilų rūmai sulauks rekonstrukcijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos dailės muziejus (LDM) Vilniuje ruošiasi rekonstruoti Radvilų rūmus. Lietuvos dailės muziejus ateinantiems penkeriems metams yra pateikęs šešis svarbius projektus ES finansinei paramai gauti. Vienas svarbiausių – Radvilų rūmų muziejaus plėtros projektas.

Šiais metais bus pradėti projektavimo, tyrimo ir paruošiamieji darbai, kad rūmai būtų pradėti renovuoti. Rūmų rekonstrukcija gali kainuoti apie 40 mln. litų. Visus juos, LDM direktoriaus Romualdo Budrio teigimu, tikimasi gauti iš ES struktūrinių fondų. Jei finansavimą pavyktų gauti šiemet arba kitąmet, atnaujinti rūmai galėtų būti atidaryti 2018 metais.

Rekonstruotuose rūmuose turėtų veikti 1000 kvadratinių metrų nacionalinių ir tarptautinių parodų centras, 500 vietų meno renginių ir forumų salė. Šiuo metu lankytojams atviros tik 15% rūmų patalpų.

Rūmuose planuojama įkurti Lietuvai dovanotų dailininko Arbito Blato kūrinių ekspoziciją ir Aleksandro Vasiljevo mados kolekciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytasjjj

vytasjjj portretas
Lietuviukai pasinese ant statybu. Nesvarbu kad nera turinio ir galvos tuscios. nesvarbu, kad tukstanciai musu emigrantu valo tualetus, svarbu, kad oligarchas budrys pramuse dar viena betono projekta.grazi salis, bet dievas nedave proto siai geografinei daliai.

Užpelkis

Užpelkis portretas
Bet meno ten nėra, tik plika konjuktūra. Fuflo, liaudiškai tariant. Sėkmės plaunant pinigus...

Užpelkis

Užpelkis portretas
Pinigų plovimas tęsiasi. Tų pačių 15 proc. erdvių nėra kam užpildyti, o čia dar kažkas klijuojama. Visą tai daroma tik tam, kad savos kompanijos turėtu darbo ir byrėtu pinigai į savų kišenes. Kada nenueinu į tą muziejų - visada tuščias. Porą žmonių sutiksi daugiausia. Tegul pasako kiek ten žmonių apsilanko per metus. Bet meluos, tiesos nesakys. Kam tas Arbitblatas ar Vasiljevas įdomūs ? Arbitblatas yra labai silpnas dailininkas, tikras socrealistas. Prieš ketvertą metų buvo jo paroda Nacionaliniam muziejuje Konstitucijos pr. Tai - siaubas. Pas mus taip mokė tapyti Stalino laikais. Be to šis dailininkas populiarumo siekę tapydamas žymių žmonių portretus. Tai užtikrintas būdas "išgarsėti" ir tapti "žinomu" dalininku. Analogišku keliu Lietuvoje ėjo Uogintas irgi labai prastas dailininkas. Apie Vasiljevą aš jau nekalbu. Bet kadangi jie abu Dievo išrinktosios tautos atstovai, tai jų ekspozicijų atsiradimas yra labai naudingas dalykas šiuolaikiniame kontekste tiems, kas visą tai stūmia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių