Quantcast

Rado išeitį: savivaldybė pirks taksi paslaugas iš savo įmonės

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė trejiems metams už 181 tūkst. 500 litų perka taksi paslaugas iš pačios savivaldybės įsteigtos viešosios įstaigos „Vilnius veža“.

„Konkursas įvyko, dokumentus pateikė tik vienas dalyvis – „Vilnius veža“, kuris atitiko visus konkurse keliamus reikalavimus. Pirkimo procedūros užtruko ilgiau nei buvo numatyta, kadangi pirkimo dokumentus ir tiekėjo pasiūlymą vertino Viešųjų pirkimų tarnyba. Su įmone sutartis pasirašyta po Viešųjų pirkimų tarnybos įvertinimo“, - BNS sakė Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus laikinasis vedėjas Giedrius Krasauskas.

Taksi paslaugų teikėjų asociacija ir taksi paslaugas teikianti bendrovė „Sauda“, įžvelgusi konkurenciją ribojančius perteklinius reikalavimus, Viešųjų pirkimų tarnybai buvo apskundusi Vilniaus miesto savivaldybės paskelbtą taksi paslaugų pirkimą, tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba leido tęsti pirkimo procedūras.

Taksi paslaugų tiekėjų asociacijos vadovas Ričardas Kriukovas teigė, kad Vilniaus mieste šiuo metu nėra privataus taksi paslaugų tiekėjo, kuris atitiktų savivaldybės skelbto konkurso sąlygas.

„Konkurse buvo sudarytos sąlygos vienai kompanijai. Buvo reikalavimuose parašyta, kad būtų tik „Euro 5“ išmetamųjų dujų standartai, bagažinės tūris būtų ne mažiau nei 690 litrų. Paskui išeina toks paradoksas, kad paslaugų tiekėjas turi „Euro 5“, bet neturi 690 litrų bagažinės, ir atvirkščiai. Šiandien Vilniuje nėra taksi paslaugas teikiančių įmonių, kurios atitiktų reikalavimus“, - BNS sakė R.Kriukovas.

Tuo metu G.Krasauskas tvirtino, kad savivaldybė konkursą skelbė atsižvelgusi į realius poreikius.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai birželio mėnesį BNS teigė, kad savivaldybė taksi paslaugomis nusprendė naudotis, nes mažina automobilių parką ir vairuotojų skaičių. Esą pirkti taksi paslaugas pagal poreikį yra gerokai pigiau nei pirkti ir išlaikyti naujus automobilius.

2012-ųjų vasarį, po policijos, prokuratūros ir mokesčių inspektorių taksi įmonėse atliktų kratų, Vilniaus valdžia įsteigė dispečerinę, kuri pradėjo aptarnauti savarankiškai dirbančius taksi automobilius, o tų pačių metų spalį paslaugas pradėjo teikti savivaldybės įsteigta viešoji įstaiga „Vilnius veža“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiki

kiki portretas
Su kuo noriu su tuo važiuoju ir nėra reikalo siūlyti Vilniaus taksi ar kitų "veikėjų"... taksi paslaugų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių