Quantcast

R. Skirtuno papirkimu įtariamo advokato byla keliauja į teismą

Buvusio teisėjo Ryšardo Skirtuno papirkimu įtariamo advokato Vitoldo Petravičiaus byla keliauja į teismą.

Baudžiamoji byla dėl sostinės advokato nusikalstamų veikų - galimo teisėjo papirkimo ir prekybos poveikiu - perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui, praneša Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad advokatas V. Petravičius iš nuteistojo Laimono Jurgelevičiaus reikalavo duoti ir vėliau per du kartus priėmė 13 tūkst. litų kyšį.

Už tai advokatas pažadėjo paveikti pažįstamą Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją R. Skirtuną, kad šis, nagrinėdamas L. Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą apeliacine tvarka priimtų nuteistajam palankius sprendimus.

Kaip teigiama pranešime, advokatas pažadėjo duoti ir per du kartus perdavė teisėjui 32 tūkst. litų kyšį. Pinigai buvo skirti tam, kad pasinaudodamas savo pažintimi su Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku, paveiktų jį, kad būtent R. Skirtunas būtų paskirtas į trijų teisėjų kolegiją, apeliacine tvarka nagrinėsiančią L. Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą.

Kaip pažymima pranešime, kaltinamasis V. Petravičius savo kaltę visiškai pripažįsta.

Pasak prokuratūros, baudžiamoji byla, kurioje įtarimai dėl kyšininkavimo pareikšti dabar jau buvusiam teisėjui R. Skirtunui, artimiausiu metu taip pat bus perduota teismui. 

V. Petravičius advokatu dirbo apie 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įtariu kad

Įtariu kad portretas
rezonanso nebus, nes galimi tai normali praktika.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių