Quantcast

R. Šimašius neketina atsisakyti kompensacijų už darželius

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius teigia, kad nebus reaguojama į lygių galimybių kontrolierės išvadą, jog 100 eurų kompensacijos privatiems darželiams gali būti diskriminacinės ir jų reikėtų atsisakyti.

„Tai yra lygių galimybių kontrolierės nuomonė, ir tikrai nematau pagrindo nieko keisti. Ta nuomonė man kelia abejonių tiek dėl įsigilinimo, tiek dėl politinių motyvų“, - BNS sakė Vilniaus meras.

Sostinės savivaldybės taryba yra priėmusi sprendimą, kad 100 eurų kompensacijos nuo rugsėjo kas mėnesį bus mokamos visiems vaikams, lankantiems privačius darželius.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pranešė nustačiusi, kad kompensacijos už privačius darželius lankančius vaikus yra diskriminacinės socialiniu pagrindu, nes naudingos tik turtingesnėms šeimoms. Esą šios ir taip gali leisti atžalas į privačias įstaigas, tuo metu nepasiturinčioms šeimoms 100 eurų kompensacija negavus vietos valstybiniuose darželiuose problemos neišsprendžia.

Praėjusią savaitę lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė BNS sakė, kad sprendimas priimtas išnagrinėjus Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje skundą. Anot jos, Vilniaus miesto tarybai bus siūloma pakeisti priimtą sprendimą ir „nutraukti lygias teises pažeidžiančius veiksmus“. Tarnyba savarankiškai taip pat pradėjo tyrimus dėl situacijos Kaune ir Klaipėdoje, kur taip pat įvedamos 100 eurų kompensacijos.

Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje konservatorius Audrius Skaistys BNS sakė prašęs įvertinti sostinės valdžios sprendimą lygių galimybių aspektu, kai dėl kompensacijų už privačius darželius gavo sostinės „ darbiečių“ ir buvusio mero Artūro Zuoko vadovaujamų Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) skundus.

Lygių galimybių kontrolierė yra Darbo partijos narė.

Be minėtų savivaldybių, 72 eurų kompensacijas lankantiems privačius darželius yra patvirtinęs ir Kauno rajonas, 70 eurų kompensacijas - Šiauliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ala

Ala portretas
Žinoma. kad tokios kompensacijos yra diskriminacinės. Geriau jau valstybinių darželių auklėtojoms padidintų atlyginimus. Auklėtojų, kurios vis dar ir eilėraščių pamoko, ir dainelių.... O ne tik žavisi vaikais, kokie jie gražūs, nepakartojami, nuostabūs.... Tokias " atrandamas" tiesas mes mintinai žinome.... Tik nauda iš jų kokia?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių