Quantcast

R. Šimašius abejoja Maskvos namų Vilniuje nauda

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Remigijus Šimašius abejoja, ar Vilniui reikia statomų Maskvos namų.

„Daug klaustukų kyla dėl tų Maskvos namų. (...) Prieš kelioliką metų pradėtas projektas, ar jis adekvatus šiandien, tai yra didelis klaustukas“, - žurnalistams Vilniaus miesto savivaldybėje sakė meras po susitikimo su Rusijos ambasadoriumi Lietuvoje Aleksandru Udalcovu sakė R.Šimašius.

„Nesu iki galo tikras, ar labai gerai yra, kai Lietuvos visos institucijos žalią šviesą kiekviename etape davė Maskvos namams, juo labiau turint omenyje, kad Maskvos institucijos Vilniaus namams Maskvoje tos žalios šviesos nedavė“, - pridūrė jis.

Apie tai, kad Maskvos namų Vilniuje statybos yra labiau pasistūmėjusios nei Vilniaus namų Maskvoje, BNS praėjusią savaitę yra sakęs Lietuvos ambasadorius Rusijoje Remigijus Motuzas.

R.Šimašius teigė, jog iš Rusijos pusės norima, kad Maskvos namai Vilniuje atsirastų kitų metų viduryje.

„Ar taip bus, ar ne, čia jau atskiras klausimas“, - sakė jis.

Sostinės mero teigimu, susitikimą su A.Udalcovu temdė Rusijos veiksmai geopolitinėje arenoje.

Idėja Vilniuje pastatyti Maskvos namus gimė 2004 metų liepą, kai karaliaus Mindaugo karūnavimo 750 metų jubiliejaus iškilmėse lankėsi tuometis Maskvos meras Jurijus Lužkovas. Tuomet nutarta panašų projektą vykdyti ir Maskvoje.

Maskvos namų interneto svetainėje skelbiama, kad jie būtų kultūros ir verslo bendradarbiavimo centras, kurio siekiama sukurti ir toliau plėtoti gerus kaimyninius santykius tarp Maskvos ir Vilniaus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KGB

KGB portretas
sugrįžta

XXL

XXL portretas
Jusu niekas neklausys!

nebūkime skystablauzdžiai

nebūkime skystablauzdžiai portretas
aišku, kad tuose ruskių namuose bus intensyviai vykdoma koloradininkų žvalgybinė ir griaunamoji veikla. Neleiskime tiems, neva "draugiškiems" namams atsiverti tol, kol lietuvių namai neatvers savo durų maskvoje. Ir apskritai, kam mums reikalinga priešo irštva? neapsimetinėkime, kad tai ekonominis gestas, prisiminkime, kas tuos namus sumanė, ir pataps viskas aišku. Nereikalingi Lietuvai jokie ruskių namai, kol jie iš savo tribūnų rėkia apie Baltijos šalių neteisėtą nepriklausomybę, kol okupuoja Ukrainą ir kitas šalis. Vilniaus centre jie turės savo vabalų strategijos ir taktikos štabą, o mes ir vėl liksime it musę kandę. Lauk kolorado vabalus!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių