Quantcast

R. Sikorskis Vilniuje pagyrė V. Tomaševskį už ryžtą „ginti savo teises“

  • Teksto dydis:

Vilniuje praeitą savaitę viešėjęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis) pagyrė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovą Valdemarą Tomaševskį už ryžtą ir stiprią lenkų bendruomenės poziciją Lietuvoje.

"Lenkijos Užsienio reikalų ministerijos vadovas pasveikino Lietuvos lenkus ir LLRA su pasiekimais bei stipria pozicija, kokią lenkų visuomenė užima Lietuvoje", - rašoma Lenkijos ambasados Vilniuje pranešime spaudai.

Ambasados interneto svetainėje skelbiama, kad R.Sikorskio ir V.Tomaševskio susitikimas įvyko Vilniuje vykstant Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

Ministras Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovui žadėjo, jog "Lenkija labai stengsis, kad lenkų tautinė mažuma galėtų naudotis visomis tarptautinės teisės bei Lenkijos ir Lietuvos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutarties garantuojamomis teisėmis", teigiama pranešime.

R.Sikorskis pabrėžė, kad "lenkai ir po visą pasaulį išbarstyta polonija turi imti pavyzdį iš puikiai organizuotos ir ryžtingai nusiteikusios ginti savo teises Lietuvos lenkų visuomenės".

"Tuo pačiu ministras pasidžiaugė, kad šiuo metu yra ruošiami trys įstatymai tautinių mažumų klausimais, pripažindamas šį faktą kaip įrodymą, kad visų stovyklų Lietuvos politikai suprato, kad tai yra Lietuvos vidaus problema", - pranešė ambasada.

LLRA ir ją remianti Varšuva ne kartą ragino Lietuvos valdžią leisti pavardžių rašybą dokumentuose naudojant lenkišką abėcėlę ir įteisinti dvikalbius gatvių bei vietovardžių pavadinimus lenkų gausiai gyvenamuose rajonuose Rytų Lietuvoje.

LLRA ir Lenkija taip pat kritikavo įstatymo nuostatas, kuriomis numatoma suvienodinti lietuvių kalbos egzaminą visiems abiturientams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar vienas

Dar vienas portretas
Pasiklydes laike nesuvokia, kad kieme dabar XXI amzius ir nei Juozo Klemenso Pilsudskio, nei Zeligovskio jau seniai nebera, o Vilniaus krastas nera Lenkijos provincija ir nebereikia musu mokinti lenku kalbos...

folklor

folklor portretas
atsirado durniai TRYS -mano LIETUVA valdys,viens B......,kits M......,trecias-lieka nezinioj...

v

v portretas
Toks toki atpazino ,matomai po sunkaus gimdimo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių