Quantcast

R. Karbauskis antrajame rinkimų ture yra linkęs palaikyti A. Zuoką

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad jo vadovaujama partija dar tik spręs, kurį kandidatą į Vilniaus merus rems antrajame ture.

Tačiau, pabrėžia R. Karbauskis, pats būtų linkęs remti buvusį Vilniaus merą Artūrą Zuoką, o ne šiuo metu miesto vadovu esantį Remigijų Šimašių.

„Aš asmeniškai remčiau ir remiu Zuoką, nes šnekant apie Šimašių, su visa pagarba šiam merui, su juo Vilnius pasmerktas dar ketveriems metams sąstingio (...) Aš nematau jokios programos, aš nematau jokios vizijos, aš nematau jokio potencialo vystytis Vilniui“, - Delfi TV sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, mero pavyzdžiu turėtų būti Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kuris, pasak „valstiečio“, neleistų įsisenėti miestiečiams aktualioms problemoms.

R. Karbauskis pabrėžia, kad tarp tokių problemų - ne tik nacionalinio stadiono klausimas, bet ir diskusijas sukėlusi paminklo Lukiškių aikštėje istorija.

„Jeigu Vilniui vadovautų Matijošaitis, Lukiškių aikštėje seniai stovėtų Vytis ir apie tai nešnekėtume ketverius ar penkerius metus“, - kalbėjo R. Karbauskis.

Vilniui būtini pokyčiai

„Mano nuomone, jeigu klaustų mano nuomonės, tai mes remtume tikriausiai vis dėlto Zuoką“, – pirmadienį LRT laidoje „Forumas“ pareiškė R. Karbauskis. 

Pasak jo, toks pasirinkimas – siekiant pokyčių Vilniuje, kurie yra būtini.

„Lyginant Vilnių su Kaunu... man iš tikrųjų matant tą skirtumą, kada dešimtys nacionalinių projektų Kaune... jie eina vienas po kito, ten tiesiog kūrybos dirbtuvės vyksta. Tai Vilnius atrodo tikrai labai apgailėtinai. Ir tai susiję su tuo, kad Vilniuje nėra šeimininko. Ar Zuokas  būtų geriau už Šimašių..? Bet kai renkiesi iš tų dviejų ir supranti, kad šis žmogus (R. Šimašius – BNS) ketverius metus vadovavo, o šiandien dar šnekame, ar bus nacionalinis stadionas, ar nebus...“  – laidoje kalbėjo R. Karbauskis.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius  Landsbergis teigė, kad taip pat dėl parėmimo palieka spręsti sostinės skyriui. 

„Šiandien buvo diskusija su mūsų skyriumi ir buvo pasiūlymas tiesiog skyriui apsispręsti laisvai. Tai tą ir padarys. Demokratiškai Skyriaus didelė dalis yra frakcijoje, buvo, iš pradžių valdančiojoje, paskui opozicijoje, jie turi ryšius palaiko juos asmeniškai. Sutars, neabejoju“, – tvirtino G. Landsbergis. 

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis teigia, kad partija turi tradiciją antrame rate neremti nieko. 

Parlamentinės valdančiosios koalicijos partnerės Socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas mano, kad „labai didelio poveikio partijos vadovų kvietimai, už ką balsuoti, neturės“.  

„Dažniausiai tie rinkėjai, kurie nematys tų kandidatų, kurie jau iškrito po pirmojo turo, tai jie greičiausiai nebalsuos, o ką mes sakysime, jie nuspręs vis tiek savaip“, – pareiškė G. Kirkilas.  

Perrinkimo siekiantis sostinės meras R. Šimašius pirmadienį pareiškė, kad prioritetą derybose dėl valdančiosios daugumos savivaldybės taryboje teiks visiems, išskyrus jo varžovą antrajame ture A. Zuoką.

A. Zuokas teigia, jog sutiktų dirbti su R. Šimašiaus frakcija kartu.

Po sekmadienį vykusių Vilniaus miesto mero rinkimų į antrąjį rinkimų turą pateko 37,3 proc. balsų surinkęs R. Šimašius ir A. Zuokas, jis sulaukė 22,7 proc. miestiečių palaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šilumos Tinklu aferos nebekartos

Šilumos  Tinklu  aferos  nebekartos portretas
turbut nereikia manyt kad JEI ZUOKA daręs aferas su Šilumos tinklų išnuomavimu ir ploves pinigus milijopnais yra beviltiškas ir negali ,,pasitaisyti''.Padėk jam Dieve.

Nereikia tokio rėmėjo

Nereikia tokio rėmėjo portretas
iš bėdos žadėjau balsuoti už Zuoką, kad tik ne už Šimašių, bet kai jį pasišovė remti valstiečiai, noras mažėja

Anonimas

Anonimas portretas
Tai aišku jau geriau Zuoką,nes Šimašius jau apsišiukšlyno su savo gėjų armija.Tai kas liks iš sostinės,kaip pasipuoš pedofilijos vėliavėlėmis.Siaubas su tuo Šimašiumi.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių