Quantcast

Prokurorė dėl tyrimų vilkinimo perkelta į žemesnes pareigas

Generalinis prokuroras Darius Valys už ikiteisminių tyrimų vilkinimą pažemino Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorės Lolitos Narmontienės pareigas, pranešė prokuratūra.Ji perkelta dirbti Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurore.

Dėl galimo prokurorės piktnaudžiavimo bei dokumentų klastojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį pavesta atlikti Panevėžio apygardos prokuratūrai.Generalinės prokuratūros duomenimis, praėjusiais metais prokuratūroje iš viso atlikti 58 tarnybiniai patikrinimai dėl 64 prokurorų ir prokuratūros personalo, 2010 metais - 37 tarnybiniai patikrinimai dėl 49 asmenų veiksmų, 2009 metais - 30 tarnybinių patikrinimų.Šiais metais generalinis prokuroras jau pradėjo 26 tarnybinius patikrinimus dėl prokurorų galimai padarytų tarnybinių pažeidimų, t. y. tiek, kiek 2007 ir 2008 metais buvo atliekama per metus, informuoja prokuratūra.

Už aplaidų pareigų atlikimą ir darbo drausmės pažeidimus generalinis prokuroras 2011 metais prokurorams ir darbuotojams skyrė 21 nuobaudą, iš kurių penkios pastabos, 12 papeikimų, trys perkėlimai į žemesnes pareigas ir vienas atleidimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių