Quantcast

Prokurorai nutraukė tyrimą dėl Operos teatro scenos rekonstrukcijos

Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) scenos rekonstrukcijos, nenustačiusi, kad galėjo būti iššvaistytas valstybės turtas.

Pasak prokuratūros, įvertinus Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų surinktus duomenis, taip pat Vokietijos bendrovės finansinio, buhalterinio pobūdžio dokumentus, gautas specialistų išvadas, „nenustatyta faktinių duomenų apie svetimo turto iššvaistymą vykdant Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenos rekonstrukciją“.

Ikiteisminis tyrimas prokuroro iniciatyva buvo atnaujintas 2015 m. vasarą gavus iš minėtos Vokietijos bendrovės finansinio, buhalterinio pobūdžio dokumentus.

Scenos rekonstrukciją vykdė Vokietijos bendrovė „SBS Buhnentechnik GmbH“.

Prokurorai pažymi, kad atnaujinus tyrimą išanalizuoti didelės apimties finansiniai ir buhalteriniai duomenys, apklausti įvairūs ekspertizes atlikę Lietuvos specialistai, kaip liudytojai apklausti ir Vokietijos bendrovės atstovai.

„Išnaudojus proceso galimybes konstatuota, kad atnaujinto ikiteisminio tyrimo pareigūnų atlikti procesiniai veiksmai ir jų metu gauti faktiniai duomenys nesuteikia pagrindo išvadai, kad teatro scenos rekonstrukcijos darbai arba jų dalis nebuvo atlikti ir kad už juos nepagrįstai apmokėta, bei kad dalis teatrui skirtų lėšų panaudota ne teatro poreikiams ir naudai“, – nurodo prokuratūra.

Tyrimą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento, Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2009-aisiais, vėliau dalis jo nutraukta nesurinkus įrodymų, kad vykdytas nusikaltimas, nes darbus „SBS Buhnentechnik GmbH“ nepateikė prokurorams duomenų.

Kitame epizode baudžiamuoju įsakymu kaltais pripažinti tuometinis direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Minderis bei tuometinė vyriausioji buhalterė. Įtarimai tuomet buvo pateikti keliems asmenims, tarp jų – ir buvusiam ilgamečiui teatro vadovui Gingautui Kėvišui, tačiau panaikinti nutraukus tyrimą.

LNOBT scenos atnaujinimo investicinis projektas vykdomas nuo 2006 metų. Jo bendra sąmata, siekianti 22 mln. eurų, patvirtinta 2008 metais. Iki 2017-ųjų tam jau išleista apie 15 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBAUSKAITĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

tiesa

tiesa portretas
vagiu salis.kaip pasodins kevisa jei ji dengia kubilius ir visa koncervatoriu gauja....na su lietuvos teisingumu seniai aisku...korupcija kaip afrikoje

MANAU

MANAU portretas
PASIRODO kEVISAS SUGEBEJO ISSIPIRKTI NES MILIJONU PO REMONTU TURI DAUG.AS MANAU KAD MUSU VALSTYBEJE SUKCIAUTI NAUDINGIAU NEI SAZININGAI DIRBTI..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių