Quantcast

Prokurorai nepradės tyrimo dėl daugiabučio Perkūnkiemyje

  • Teksto dydis:

Prokuratūra atmetė Vilniaus valdžios prašymą pradėti tyrimą dėl daugiabučio Pašilaičiuose, nenustačiusi įstatymų pažeidimų.

„Pagrindinis šio sprendimo argumentas yra tai, kad išnagrinėjus pateiktą situaciją nebuvo nustatyta teisės aktų pažeidimų“, – BNS pirmadienį sakė Genrealinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Vilniaus savivaldybė teisėsaugos prašė tyrimą pradėti ginant viešąjį interesą. Sostinės valdininkai argumentavo, kad parduodami mažesni butai nei numatyta.

Savivaldybė skelbė, kad Perkūnkiemio gatvėje 49-to namo statytojai parduoda vieno kambario butus, nors pagal projektą buvo numatyta įrengti 2 ir 3 kambarių butus. Miesto plėtros departamento direktorius Mindaugas Pakalnis tvirtino, kad dėl tokių statytojų veiksmų būsimieji daugiabučio gyventojai netenka dalies automobilių stovėjimo vietų, perkantieji į dalis padalintus butus patirs teisinių ir administracinių problemų.

Rašte prokurorams sostinės savivaldybė išsakė susirūpinimą, kad statytojams ir butų pardavėjams piktnaudžiaujant, labiausiai kentės butus įsigijusių asmenų bei šeimų gyvenimo kokybė – jau ir taip tankiai apstatytame Perkūnkiemyje butų savininkų automobiliai tiesiog nebetilps.

Savivaldybė adresu Perkūnkiemio g. 49 yra išdavusi statybos leidimą 12-os aukštų daugiabučiui, kuriame numatyta pastatyti 240 butų: 144 – dviejų kambarių ir 96 – trijų kambarių, nors viešai nurodoma, kad name galima įsigyti ir vieno kambario butus.

Registrų centro duomenimis, projektą „Smilgos“ valdo Vokietijos investicijų kompanija „HIT Hanseatische Investoren Treuhand“ bei Estijos investicijų kompanijos „Varandus Asset Management“ valdoma Lietuvoje registruota „D-pepper“. Pastarajai vadovauja Daiva Perevičienė, taip pat vadovaujanti bendrovėms „Gabija Business Park“, „Delgoda“ ir jai priklausančiai „D-salt“. Anksčiau ji vadovavo bendrovei „Ranga IV investicijos plius“.

Pati D. Perevičienė išplatintame pranešime teigia, kad savivaldybės veiksmai jau atnešė verslui nuostolių, tačiau tikisi, kad prokuratūros sprendimas leis užbaigti procedūras dėl pastato registravimo. Pranešime pabrėžiama, kad butai atitinka statybų projektą ir teisės aktuose numatytus techninius reikalavimus, o stovėjimo vietų automobiliams šalia namo „yra tiek, kiek reikia“.

„Nepaisant nesusikalbėjimo su bendruomene, tikime, kad ateityje visus klausimus kartu aktyviais Perkūnkiemio kvartalo gyventojais spręsime konstruktyvaus dialogo būdu“, – sako „Smilgų“ atstovė.

D. Perevičienė pripažįsta, kad dalis dviejų kambarių butų pastate suprojektuoti taip, jog juos būtų galima padalyti į atskirus butus, o tai padaryta atsižvelgiant į potencialių pirkėjų pageidavimą. Ji tikina, kad atskyrus butus, kiekvienam jų bus įrengta nauja automobilio stovėjimo vieta, tam daugiabučio sklype yra rezervuota vieta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
matosi kaip dirba musu ponai net slykstu durniu laivas

idomu

idomu portretas
kiek tas atmetimas kainavo?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių