Quantcast

Prokuratūra teiks apeliacinį skundą dėl asmens paskyrimo į pareigas

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį paskelbė sprendimą administracinėje byloje, kuriuo iš dalies patenkino pareiškėjo Irmanto Mikelionio skundą ir panaikino Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro 2016 m. lapkričio 29 d. įsakymą dėl Martyno Jovaišos paskyrimo.

Šiuo įsakymu M. Jovaiša buvo paskirtas į Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro pareigas, kurias jis eina iki šiol.

Susipažinusi su šiuo metu dar neįsiteisėjusiu teismo sprendimu, Generalinė prokuratūra per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo pateiks apeliacinį skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Vadovaujantis teismine praktika, kuri susiformavo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegijai išnagrinėjus analogišką savo esme bylą 2017 m., skirdamas asmenį į pareigas generalinis prokuroras turi diskrecijos teisę ir nėra saistomas Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos išvadų, sakoma Generalinės prokuratūros pranešime.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas priimtas išnagrinėjus bylą rašytinio proceso tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių