Quantcast

Pristatytas Lietuvos pirmininkavimo ES logotipas

Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) Tarybai simbolizuos logotipas - mėlynų spalvų ratas su trispalve pyne.

Penktadienį jis oficialiai pristatytas visuomenei. Vilniaus centre, prie Neries, pakeltas didžiulis aitvaras su šiuo logotipu. Šioje šventėje dalyvavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad simboliškai Lietuva jau pradėjo pirmininkavimą ES.

„Praktiškai pradėjome pirmininkavimą jau šiandien, su mūsų aitvaru“, - žurnalistams sakė šalies vadovė.

„Mūsų pynė reiškia ir tvirtumą, ir bendradarbiavimą, ir susitelkimą - viską kartu. Taigi dovanojame Europai savo ženklą ir linkime, kad visiems mums kartu - ir Lietuvai, ir kitoms šalims - tikrai pasisektų“, - kalbėjo ji.

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai atstovė spaudai Lietuvoje Rasa Jakilaitienė teigė, jog ratas yra bendrumo simbolis, kuris rodo, kad Lietuva sieks būti sąžiningas tarpininkas suderinant visų interesus. Mėlyna spalva rodo Lietuvos sąsajas su Baltijos jūros regiono ir Šiaurės šalimis. Tuo metu pyne siekiama atskleisti Lietuvos ryžtą prisiimti atsakomybę.

„Ratą jungia trispalvė - geltona, žalia ir raudona - pažymėta pynė, kuri reiškia, kad Lietuva prisiima visą atsakomybę už pirmininkavimą ES Tarybai - tą atsakomybę, kuri jai yra patikėta“, - per spaudos konferenciją penktadienį teigė R. Jakilaitienė.

Oficialaus Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai logotipo autorė - Kotryna Zilinskienė. Pirminę logotipo idėją pasiūlė Simona Mykolaitytė.

„Šiame logotipe yra ir Lietuvos darnus buvimas kartu su kitomis šalimis, ir išskirtinumas ta proga, kad Lietuva pirmininkauja“, - BNS sakė K. Zilinskienė.

Lietuva ES Tarybai pirmininkaus pusę metų nuo liepos 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ghm

ghm portretas
labai primena gazprom zenkla.. turbut cia tokia paslepta mintis..

mikaselis

mikaselis portretas
KGB lauk is Lietuvos,

tsr

tsr portretas
Pamenu kai Sovietų Sąjungos logotipą pristatinėdavo, braižas nepasikeitė - liaudies mulkinimas kaip buvo anksčiau taip yra ir dabar: o jūs durnių armija tikėkit!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių