Quantcast

Pripažinimas: „Forbes“ kelionių skiltyje – pagyros Vilniui

  • Teksto dydis:

Nuo šiol prabangą mėgstantys turistai į šalių, kuriose verta praleisti atostogas, sąrašą galės įtraukti ir Lietuvą.

Tokią rekomendaciją savo skaitytojams, kurių vien iš JAV per mėnesį sulaukia apie 67 mln., pateikė portalas forbes.com. Jos žurnalistas Jimas Dobsonas sudalyvavo pažintiniame ture pagal Turizmo departamento parengtą programą.

„Derybos su J. Dobsonu nebuvo lengvos ir trumpos, nes tokiam pasauliniam prekės ženklui kaip „Forbes“, kurį jis atstovauja, iš pradžių atrodėme per smulki ir jų tikslinei skaitytojų auditorijai ne visai tinkanti kryptis. Tačiau po pusę metų trukusio dialogo bei kelis kartus skrupulingai pakoregavus programą pagal žurnalisto interesus, birželio 11-14 d. turas įvyko, o po mėnesio kartu su visais prie turo įgyvendinimo prisidėjusiais partneriais jau galime džiaugtis pirma pozityvia publikacija. Neabejojame, kad ji prisidės prie Lietuvos kaip patrauklios turizmui šalies garsinimo JAV rinkoje bei turistų srautų skatinimo“, - tvirtina Turizmo departamento Atvykstamojo turizmo poskyrio vyr. specialistė Indrė Šlyžiūtė, kuruojanti turizmo rinkodarą JAV.

Žurnalistas palankiai įvertino tiek susisiekimą tarp JAV ir Lietuvos, tiek aplankytų viešbučių ir restoranų kokybę. Ypatingai daug komplimentų jis skyrė gastronominėms patirtims, išbandytoms procedūroms su gintaru bei Vilniaus senamiesčiui, kuriame ne tik aplankė Vilniaus universitetą, Užupį, bet ir lietuvių kūrėjų parduotuves. Kelionę J.Dobsonas baigė įsimintinu oro baliono skrydžiu virš Trakų.

Publikaciją forbes.com galima perskaityti čia.

JAV yra rinkų, iš kurių Lietuva sulaukia daugiausia turistų, dešimtuke. Pernai Lietuvoje bent su viena nakvyne apsilankė 43 tūkst. amerikiečių, t.y. 21,9 proc. daugiau nei 2016 m. Vidutinės vienos JAV turisto kelionės išlaidos Lietuvoje siekia 448,2 euro – amerikiečiai yra antri pagal Lietuvoje paliekamų išlaidų dydį turistai.

„Forbes“ – JAV žurnalas apie finansus, investicijas, verslą, technologijas ir gyvenimo būdą pasaulio verslo lyderiams. Forbes.com laikomas labiausiai lankomu verslo tinklapiu pasaulyje.


Šiame straipsnyje: Jimas DobsonasForbesturizmasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių