Quantcast

Prieš neapykantos kurstymą – LGBT akcija „Tepadeda Jums Dievas“

Protestuodama prieš neapykantos kurstymą, antradienį LGBT bendruomenė prie Vilniaus centrinio pašto rengia akciją „Tepadeda Jums Dievas“.

Kaip teigia Lietuvos žmogaus teisių centras, rengiamos akcijos organizatoriai pozityviai reaguos į gyventojų pašto dėžutėse pasirodžiusias peticijas, kurios skleidžia neapykantą homoseksualių žmonių atžvilgiu ir ragina riboti LGBT eitynes Vilniuje.

Vidurdienį prie Vilniaus centrinio pašto rinksis žmonės, gavę peticijas, ant jų klijuos Centro parengtas vaivorykštės spalvų širdeles su užrašu „Tepadeda Jums Dievas“ ir siųs peticijas platinusiam Krikščioniškos kultūros institutui.

Lietuvos žmogaus teisių centro komunikacijos vadovės Jūratės Juškaitės teigimu, neapykanta nėra nei krikščionių, nei kitų religijų ar netikinčių žmonių vertybė. Neapykanta supriešina šeimas, nuo bendruomenių atskiria tuos, prieš kuriuos skleidžiama neapykanta.

„Tenka pripažinti, kad Krikščioniškosios kultūros institutas - institucija, nepajėgi suprasti žmogiškų argumentų. Todėl padėti pasveikti nuo homofobijos, matyt, gali tik Dievas, kuriuo jie teigia tikintys. Todėl ir siunčiame žinutę „Tepadeda Jums Dievas“, kitaip tariant, į neapykantą atsakome meile“, - sako J. Juškaitė.

Pasak Lietuvos žmogaus teisių centro, paskelbus apie renginį socialiniame tinkle „Facebook“, sulaukta daugybės pozityvių reakcijų. Kvietimas pasiekė 115 tūkst. šio socialinio tinklo vartotojų, per 800 žmonių pasižymėjo dalyvausiantys akcijoje - ateisiantys prie pašto arba patys atsispausdinsiantys tokias širdeles ir nusiųsiantys jas peticijos organizatoriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Neapykantos kurstymas, cha cha.

anonimui

anonimui portretas
Tu ir esi pats didziausias pagimdytas velniskas sutverimas.

...

... portretas
Cha, iš ko šėtoną pažinsi: "Tenka pripažinti, kad Krikščioniškosios kultūros institutas - institucija, nepajėgi suprasti žmogiškų argumentų" - tik velnio apsėstieji taip gali kalbėt. Na, mes kaip mes, vieniems Dievas, kitiems - Sveikas protas padės, o jums, IŠKRYPĖLIAI, jau niekas, ir užtenka čia kitiems protą zombinti, kas privačiai - tebūnie, bet į viešumą - NE.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių