Quantcast

Prieš mokslo metus sostinės mokyklų vadovams – ambicingi tikslai

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto rotušėje vyko šventinis ugdymo įstaigų vadovų pasitarimas. Prieš naujuosius mokslo metus pasikalbėti su miesto meru Remigijumi Šimašiumi apie laukiančius iššūkius, pokyčius ir strateginius tikslus susirinko apie 150 Vilniaus bendrojo lavinimo ir neformalaus ugdymo įstaigų vadovų.  Meras pakvietė visus prieš rugsėjo 1-ąją užduoti sau keletą svarbių klausimų: kur einame, ką norime atrasti, ar mokyklos bendruomenė laiminga, ar mokykla tampa geresnė?

„Akademiniai pasiekimai ir tinkamas įstaigos valdymas yra svarbūs, tačiau ne mažiau svarbu vadovui apčiuopti giją – ar moksleiviai laimingi, ar mokykloje išmoksta vertinti kitus ir džiaugtis gyvenimu. Svarbu, kad mokykla būtų atviresnė iniciatyvoms ir taptų bendruomenės ašimi. Linkiu ir pačioms mokykloms mokytis, keistis ir vis labiau atrasti savitą veidą.” – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak mero, keldama naujus tikslus Vilniaus švietimo įstaigų vadovams, savivaldybės administracija taip pat keis savo darbo stilių ir metodus, orientuodamasi į visokeriopą pagalbą mokykloms. Vilniaus miesto švietimo darbotvarkė nuo šių mokslo metų keičiasi ir joje atsiras vietos temoms, kurioms iki šiol stigo dėmesio.

Pasitarime su mokyklų vadovais taip pat dalyvavęs mero pavaduotojas Valdas Benkunskas pasidžiaugė, kad  daugiatautis ir didžiausią skirtingų mokyklų tinklą turintis Vilnius toks unikalus ir žavus. Užbaigus mokyklų tinklo pertvarką, pristatyti kito etapo planai: ugdymo kokybės augimas, vadovų laukianti atestacija, bendradarbiavimas su aukštosiomis mokyklomis ir partnerystė su savivaldybe.

Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Vytautas Mitalas vadovus kvietė diskutuoti – kas yra gera mokykla ir susitarti, ką nuo šiol vadinsime kokybišku ugdymu. Pritardamas merui, V. Mitalas pabrėžė, jog gera moksleivių emocinė savijauta, gerai besijaučiantys mokytojai, mokyklos atvirumas yra tos sąlygos, kurias vadovams reikia užtikrinti, kad vaikai į gyvenimą iškeliautų laimingi.

Meras R. Šimašius įteikė padėkas Viršuliškių mokyklos direktorei Ramutei Mečkauskienei, „Ąžuoliuko” muzikos mokyklos direktorei Aušrai Šikšnelienei, „Spindulio” pagrindinės mokyklos direktorei Vilijai Mozurienei ir Salininkų gimnazijos direktoriui Juzefui Trypuckiui, – už ilgametį nuoširdų vadybinį darbą, ugdant jaunuosius vilniečius.

Sostinės ugdymo įstaigų vadovams koncertavo Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokyklos mokiniai ir mokytojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių