Quantcast

Priėmimo skyriaus statybose pabaigos nematyti

Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės (VGPUL) priėmimo skyrius nebaigtas statyti dėl lėšų stygiaus. Ar projektas bus baigtas? Mero atsakas miglotas: „padėsime pagal galimybes“.

2007 m. prasidėjusių priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus VGPUL statybų pabaigos nesimato. Objektą buvo planuoti užbaigti per dvejus metus: vyriausybė žadėjo finansuoti skyriaus statybą, o miesto savivaldybė – medicininės įrangos įsigijimą. Tačiau statyboms vietoj žadėtų 8,5 mln. litų buvo skirta 3 mln. ir visi darbai sustojo, nors buvo baigta maždaug 80 proc. pastato.

VGPUL direktorius Leonardas Streikus šiandien ligoninę aplankiusius miesto merą Juozą Imbrasą ir sveikatos apsaugos ministrą Algį Čapliką tikino, kad naujas skyrius ligoninei labai reikalingas: traumų skaičius nuolat didėja, ligoniai atvežami visą parą iš daugelio šalies regionių ir nėra tinkamų galimybių juos priimti.

Naujame bloke įsikurtų skubaus ligonių priėmimo skyrius su būtiniausia medicinine įranga, esama situacija pasikeistų – nebūtų šiuo metu susidarančių eilių, skubos, traumuotų ligonių srautai pasiskirstytų dviejuose priėmimo skyriuose.

Ligoninės vadovybė planuose – jau esančių operacinių rekonstrukcija. Iš 20 operacinių norima renovuoti 10, kuriose pasenusios šildymo, ventiliacijos sistemos beveik 20 metų nebuvo remontuojamos.

Šįkart dalinti drąsius pažadus meras neskubėjo. „Būtų nesąžininga, kad šį projektą finansuotų tik Savivaldybė. Juk ligoninė teikia paslaugas ne tik vilniečiams, bet pacientams iš visų šalies regionų. Be to, mes turime galvoti dar apie 17 Savivaldybės žinioje esančių sveikatos priežiūros įstaigų, kuriose – panaši situacija. Tačiau, žinoma, pagal galimybes paremsime“, – kalbėjo J.Imbrasas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių