Quantcast

Prie Seimo - pensininkų, „frontininkų„ ir „murzininkų“ protestas

Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo ketvirtadienį susirinkę į protesto akciją keli šimtai pensininkų reikalavo valdžios pabandyti sunkmečiu pagyventi taip, kaip gyvena jie - mažiau nei iš 1000 litų.

Pensininkai reikalavo nemažinti pensijų ir kitų socialinių išmokų bei reiškė nepasitikėjimą socialinės apsaugos ir darbo bei sveikatos apsaugos ministrais konservatoriumi Donatu Jankausku bei liberalcentristu Algiu Čapliku.

Su prie Seimo susirinkusiais pensininkais išėję pasikalbėti D.Jankauskas ir parlamentinio Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys buvo apipilti kaltinimais, kad valstybė bando sunkmetį išgyventi sunkindama jau ir taip sunkiai gyvenančių žmonių gyvenimą.

„Aš esu tremtinė, mano pensija 720 litų... Dagy, pasikeiskime vietomis - aš jums savo pensiją, jūs man - savo algą", - Seimo komiteto vadovui siūlė moteris.

Kai kurie pensininkai bandė parlamentarams įteikti laiškus ir raštelius, kuriuose jie teigė išdėstantys savo problemas.

Pensininkai liejo tulžį ne tik dėl dabartinių politikų bandymų įveikti krizę, bet ir kaltino buvusią socialinės apsaugos ir darbo ministrę dabartinę europarlamentarę socialdemokratę Viliją Blinkevičiūtę - užkliuvo jos nusipirktas butas.

„Už kokius pinigus ji pirko? Už pavogtus nuo pensininkų", - aiškino moteris ir pasiūlė šį butą konfiskuoti, parduoti, o pinigus skirti nemokamam pensininkų gydymui.

Prie nepasitenkinimą reiškiančių pagyvenusių žmonių su savo politinių jėgų vėliavomis šliejosi gerai žinomi radikalūs politikai Algirdas Paleckis, Mindaugas Murza ir Visvaldas Mažonas.

Paklaustas, kokiu tikslu į pensininkų organizuotą protesto akciją atvyko M.Murza, jis atšovė, kad jam irgi rūpi pensininkų problemos. „Mes irgi kada nors galime būti tokioje padėtyje, kaip jie dabar", - sakė M.Murza.

Radikalios kairiosios partijos „Frontas" nariai dalijo atsišaukimus, kuriuose keliami įvairūs reikalavimai, pavyzdžiui, nacionalizuoti bankus ir stambųjį kapitalą, didinti algas ir pensijas, duoti darbo bedarbiams, mokslą ir gydymą apmokėti valstybės lėšomis.

Protesto akciją organizavo Pensininkų partija, įkurta 2006 metais.


Šiame straipsnyje: pensininkaiprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių