Quantcast

Prie policijos komisariatų - parama pareigūnams

Penktadienį Vilniuje ir kituose Lietuvos didmiesčiuose prie policijos komisariatų socialliberalai surengė Policijos palaikymo akciją. 12.30 val. prasidėjusių piketų metu reiškiamas solidarumas su policijos pareigūnais ir renkami gyventojų parašai, kad policijai būtų padidintas finansavimas.

Kaip ketvirtadienį portalui sakė vienas iš akcijos organizatorių Marius Ulozas, socialliberalai Seime žada teikti įstatymo projektą, kuriuo sieks didesnio finansavimo policijai - sieks jį sugrąžinti į 2008 m. lygį.

„Socialliberalai Seime turi savo atstovą - Valerijų Simulik. Per jį socialliberalai ir inicijuos minėtą įstatymo pataisą. Todėl visoje Lietuvoje prie policijos komisariatų vyksiančios akcijos metu šiandien rinksime gyventojų parašus už didesnį policijos finansavimą - taip bus parodomas žmonių palaikymas minimai pataisai. Negalima taupyti žmonių saugumo sąskaita“, - kalbėjo M.Ulozas.

Socialliberalų teigimu, naujoji Vyriausybė nusprendė taupyti policijos, kitų statutinių pareigūnų sąskaita. Pasak Naujosios sąjungos, tai reiškia, kad taupoma savo piliečių saugumo sąskaita.

„Policijos, vidaus reikalų sistemos darbuotojų atlyginimai sumažėjo 100 Lt., tačiau „į rankas“ kai kurie jų gauna net 400 Lt. mažiau, trūksta lėšų benzinui, komisariatai grimsta į skolas už šildymą, elektrą. Trūksta pareigūnų, o turintys didžiausią patirtį, išdirbę šioje sistemoje dvidešimt ir daugiau metų, policininkai priversti išeiti į pensiją, nes, sumažinus atlyginimą, sumažėjo ir pensijos“, - rašoma penktadienį socialliberalų išplatintame pranešime.

Naujoji sąjunga siūlo neatidėliojant peržiūrėti asignavimus policijai, vidaus reikalų sistemai ir ne tik nemažinti, bet ir padidinti policijos sistemos finansavimą: rezervų yra, peržiūrėjus finansavimą kitoms sritims, naikinant nereikalingas valdymo struktūras (apskritis), laikinai atsisakant karinių misijų užsienyje, brangios ginkluotės įsigijimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių