Quantcast

Prezidentūroje atgimė gražiausios Velykų tradicijos

Sekmadienio popietę Prezidentūra Lietuvos žmones ir šalies svečius pakvietė į atvirą, kartu su Vilniaus etninės kultūros centru organizuotą renginį „Velykų belaukiant...".

Artėjančių Velykų nuotaiką kūrė rašytojai, tautodailininkai ir muzikantai.

Visi apsilankiusieji šventėje turėjo galimybę ne tik daugiau sužinoti apie Velykų tradicijas, bet ir paklausyti lietuvių liaudies dainų. Šventės svečiai entuziastingai mokėsi rišti verbas, marginti kiaušinius vašku ir žaisti senuosius lietuviškus žaidimus.

Renginyje dalyvavo nacionalinės premijos laureatas rašytojas Marcelijus Martinaitis, šiemet išleidęs naują originalios struktūros ir formos knygą „Marcelijaus margučiai". Rašytojas pasakojo renginio lankytojams apie savo vaikystės Velykas ir margučių skutinėjimą kaip tam tikrą gyvenimo filosofiją.

Vienos didžiausių verbų pasaulyje autorė Agata Granicka dalijosi verbų rišimo paslaptimis. Šio meno išmokusi iš senelės ir mamos, tautodailininkė šventės svečius mokė, kaip patiems surišti tradicinę verbą. Su kiaušinių marginimo vašku technika šventės lankytojus supažindino Laisvė Ašmonaitienė.

Renginyje dainomis ir žaidimais linksmino folkloro grupė „Aglija" (vad. A. Klova) bei kanklininkė Justina Mileškaitė. Renginį vedė tautodailininkė Marija Liugienė.


Šiame straipsnyje: PrezidentūraVelykos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių