Quantcast

Prezidentė Vilniaus rajono Marijampolio mokyklai suteikė M. Lukšienės vardą

  • Teksto dydis:

Prezidentė D.Grybauskaitė penktadienį dalyvavo iškilmingoje ceremonijoje, kurios metu Vilniaus rajono Marijampolio vidurinei mokyklai buvo suteiktas nepriklausomos Lietuvos švietimo sistemos kūrėjos Meilės Lukšienės vardas.

"Jums suteikiamas be galo gražus ir garbingas vardas. Ir išties už mano nugaros užrašas "su meile". Tai yra simboliška nes tai aprėpia viską. Tai ir meilė savo tėvynei, tai ir meilė savo kalbai, meilė savo žemei, bendruomenei, mūsų vaikams. Šis žodis telydi jūsų mokyklą, kiekvieną jūsų vaiką, kiekvieną mokytoją visą gyvenimą", - sakė D.Grybauskaitė prie mokyklos susirinkusiems moksleiviams ir mokytojams.

Prezidentė pabrėžė, kad nepriklausomos Lietuvos švietimo sistemos kūrėjos, tautinės mokyklos idėjos autorės Meilės Lukšienės vardą Marijampolio vidurinei mokyklai nuspręsta suteikti neatsitiktinai.

"Labai džiaugiuosi, kad šiuo vardu pavadinta būtent jūsų mokykla - pirmoji lietuviška vidurinė mokykla pietryčių Lietuvoje, kuri pavasarį išleis 55-ąją abiturientų kartą", - kalbėjo D.Grybauskaitė.

"Jūs buvote ir esate ištikimi tiems idealams, kurie buvo pamatiniai ir M.Lukšienei. Jūs puoselėjate Lietuvos kultūrą, saugote šios žemės papročius ir stengiatės nepamiršti, kad pilietiškumo, kūrybingumo ir pagarbos vienas kitam mes išmokstame šeimoje ir mokykloje", - sakė šalies vadovė.

Vėliau prezidentė dalyvavo šia proga surengtame Marijampolio M.Lukšienės mokyklos moksleivių koncerte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių