Quantcast

Prezidentė Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininke siūlo D.Kazlauskienę

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininke siūlo skirti šio teismo teisėją Daivą Kazlauskienę.

Dėl tokio paskyrimo šalies vadovė antradienį dekretu kreipėsi į Teisėjų tarybą. Teisėjų tarybos patarimas būtinas prieš priimant galutinį sprendimą.

49 metų D.Kazlauskienė 1992-1999 metais dirbto Teisingumo ministerijoje, teisėjos karjerą pradėjo 1999 metais. Nuo 2005 iki 2007 metų ji vadovavo Vilniaus miesto antrajam apylinkės teismui. Vilniaus apygardos teismo teisėja D.Kazlauskienė paskirta 2011 metais.

Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko vieta tapo laisva, kai iš pareigų už teisėjo vardo pažeminimą atleistas Viktoras Dovidaitis.

V.Dovidaitis atleistas įvertinus teisėsaugos duomenis, paaiškėjusius tiriant už teisėjo vardo pažeminimą atleisto buvusio Vilniaus apygardos teismo teisėjo Ryšardo Skirtuno galimo kyšininkavimo bylą.

Nustatyta, kad V.Dovidaitis, pažeisdamas bylų skirstymo taisykles, patenkino R.Skirtuno prašymą paskirti jam apeliacine tvarka nagrinėti baudžiamąją bylą ir toleravo nederamą R.Skirtuno elgesį jam neatvykstant į darbą. V.Dovidaitis taip pat darė neteisėtą poveikį teisėjams nagrinėjant jo pažįstamo įtariamojo suėmimo pratęsimo klausimą, nurodo Prezidentūra.

Pats V.Dovidaitis teigė besijaučiantis sąžiningas ir manantis, kad už šiuos veiksmus jo atleisti iš teisėjų nėra pagrindo.

"Per švelnus, matyt, buvau pirmininkas, per geras visiems - matyt, dėl to. Kai kurių klaidų padariau, bet klaidų nedaro tas, kuris nedirba visiškai", - yra sakęs V.Dovidaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių