Quantcast

Prezidentė Jonines šventė kartu su dienos centrų vaikais

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Jonines Prezidentūros kiemelyje šventė su vasarą dienos centruose ir laikinuose globos namuose leidžiančiais vaikais. 100 vaikų atvyko iš įvairiuose šalies miestuose esančių pagrindinių kampanijos „Už saugią Lietuvą“ partnerių „Caritas“, „Gelbėkit vaikus“ ir Maltos ordino dienos centrų.

Pasak šalies vadovės, šimtmečius gyvuojančios vasaros saulėgrįžos – Rasų – šventės tradicijos, visą laiką jungė žmones, o augančios gamtos gyvybė suteikdavo stiprybės ir įkvėpdavo visus geriems darbams.

Su vaikais susitikti ir pabendrauti atvyko ir kampanijos ambasadoriai. Vaikai ieškojo žurnalisto Andriaus Tapino paslėpto „lobio“, piešė kartu su dailininku Algirdu Gatavecku, klausėsi Algirdo Kaušpėdo skaitomų eilių, žaidė kartu su žurnaliste Rūta Mikelkevičiūte. Šiandien prie kampanijos ambasadorių būrio prisijungė ir socialinio projekto „Nebijok kalbėti“, skirto kovai su smurtu artimoje aplinkoje, iniciatorė žurnalistė Daiva Žeimytė.

Daugelis vaikų Jonines šventė pirmą kartą savo gyvenime. Visi kartu jie mokėsi kupoliauti, pinti Joninių vainikus, klausėsi pasakojimų apie vasaros saulėgrįžos šventės – Rasų – papročius. Kartu su etnomuzikologe Lijana Šarkaite-Viluma ir etnokultūrą puoselėjančiu kompozitoriumi Martinu Vilumu vaikai dainavo ir šoko. Šventės dalyviai ragavo lauko kepsninėje keptų dešrelių, vaišinosi akcijos ambasadorės žurnalistės ir kulinarės Beatos gaminamais ledais.

Kampanijos „Už saugią Lietuvą“ akcija „Padovanok vaikui vasarą“ įgauna pagreitį ir toliau visus aktyviai kviečia portale www.aukok.lt vaikams iš socialinės rizikos šeimų, globos namų, vaikų dienos centrų padovanoti turiningą laisvalaikį, vasaros stovyklą, naujus įspūdžius, savo dėmesį ir socialinius kontaktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wwww

wwww portretas
Viskas del reklamos. Nei jai rupi tie vaikai nei ju tevai. Sotus alkano neuzjaute ir neuzjaus, nes niekad negyveno jo kailyje ir negyvens. Ta dirbtina jos sypsena seniai visiems nusibodo

Laimonas

Laimonas portretas
Prezidentė ir susitinka su tauta, su vaikais. Mano anūkėlis ir jo klasės vaikai buvo Prezidentūroje, nusifotografavo su Prezidente. Gavo dovanų knygų. Bet Prezidentė viena nieko nepadarys, tauta dar neturtinga, gi vyriausybės nariai puotauja vijūnėlėse, vykdo zadanijas. Apie 1 miljardą valdžia išmėto prabangioms komandiruotėms, ekskursijoms, premijoms ir ekspertams. Prezidentė kovoja, kaip išgalėdama, bet ne viskas jos galiose.

meilė

meilė portretas
PREZIDENTE,SUSITIKIT SU LIEVUVOS ŠEIMOMIS,PAKLAUSKIT KAIP IŠGYVENAM IŠ MINIMUMO;KAIP IŠLAIKOM VAIKUS,KOKIOS VAISTU KAINOS,KAI VAIKAI SERGA..SUSITIKIT SU PROTESTUOTOJAIS PRIE SEIMO,IEŠKOKIT PAPARCIO ŽIEDO SU TAUTA ....2222
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių