Quantcast

Prezidentė: vaikai vasarą turi leisti saugiai ir naudingai

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Antakalnio atvirame jaunimo centre ,,Žalianamis“ ir domėjosi, kaip organizuojamas vaikų užimtumas vasarą.

„Vasarą vaikų priežiūra ir užimtumas tėvams tampa dideliu galvos skausmu. Ypatingai pasirūpinti reikia vaikais iš socialinės rizikos šeimų, tačiau vasaros stovyklos daugeliui tapo neįperkamos. Todėl tokie centrai kaip „Žalianamis“ padeda spręsti problemą ir užtikrinti, kad vaikai saugiai ir naudingai leistų atostogas. Formų, kaip organizuoti vaikų poilsį vasarą yra įvairių, tačiau tam būtinos sutelktos valstybės ir savivaldybių pastangos“, – sakė Prezidentė.

Vilniaus Antakalnio atvirame jaunimo centre „Žalianamyje“  vykstanti vaikų dienos stovykla „Linksmadieniai“  yra finansuojama savivaldybės. Centre dirba daug savanorių, čia sukurta erdvė, kurioje vaikai gali bendrauti ir mokytis naujų dalykų.

Prezidentės teigimu, nepateisinama, kad Lietuvoje tik 10 proc. vaikų yra prieinamos stovyklos, kurios finansuojamos valstybės, savivaldybių ir Europos Sąjungos fondų lėšomis. Švietimo ir mokslo ministerija ir savivaldybės iki šiol neišnaudoja visų galimybių rengti vasaros stovyklas – kooperuoti įvairių finansavimo šaltinių lėšas, pasitelkti nevyriausybines organizacijas ir savanorius.

Taip pat būtina efektyviau išnaudoti jau turimą infrastruktūrą, kad vasarą vaikams būtų atviros mokyklos, sporto salės ir aikštynai, daugiafunkciai centrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pamirso

pamirso portretas
Prezidentė: vaikai vasarą turi leisti saugiai ir naudingai,,, pigiai,,

Aha,

Aha, portretas
ypač tai bus svarbu, kai vasara pasibaigs...

Ina

Ina portretas
Domėtis reikia VISĄ LAIKĄ...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių