Quantcast

Prezidentė atleido kyšio ėmimu įtariamą teisėją R.Skirtuną

Prezidentė antradienį pasirašė dekretą, kuriuo atleido iš pareigų kyšio paėmimu įtariamą Vilniaus apygardos teismo teisėją Ryšardą Skirtuną.

Prezidentūra pranešė, kad valstybės vadovė Dalia Grybauskaitė pasirašė du dekretus, kuriais dėl teisėjo vardo pažeminimo iš pareigų atleistas R.Skirtunas bei Kauno miesto apylinkės teismo teisėjas Almantas Lisauskas

Atitinkamus dekretus Prezidentė pasirašė atsižvelgdama į Teisėjų tarybos patarimą.

„Remdamasi Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto ir Apygardos teismo sankcionuoto tyrimo metu surinktais duomenimis, liudijančiais, kad teisėjas A.Lisauskas šiurkščiai pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus, teisingumo, nešališkumo ir nepriklausomumo principus, darė įtaką muitinės pareigūnams ir savo kolegai, toleravo kitų teisėjų įtaką jo nagrinėjamose bylose, šalies vadovė dar sausio mėnesį inicijavo teisėjo atleidimą iš pareigų. Tuo metu A.Lisauskas atostogavo ir pateikė prašymą svarstymą atidėti, vėliau teisėjas su jam pateikta medžiaga susipažinti ir Teisėjų tarybos posėdžiuose dalyvauti negalėjo dėl ligos“, - rašoma pranešime.

„Už Teisėjų etikos kodekso neatitinkančius veiksmus ir šiurkščius teisėjų elgesio principų pažeidimus, neprocesinius santykius su advokatu ir neteisėtos pašalinės įtakos toleravimą Prezidentė inicijavo ir Vilniaus apygardos teismo teisėjo R.Skirtuno atleidimą. Teisėjų tarybos posėdyje dalyvavęs R.Skirtunas neneigė nustatytų aplinkybių, o Taryba vienbalsiai patarė atleisti šį teisėją iš pareigų dėl teisėjo vardo pažeminimo. Praėjusią savaitę teisėjo R.Skirtuno neliečiamybę panaikino Seimas“, - priminė Prezidentūra.

Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas R.Skirtunas įtariamas paėmęs 30 tūkst. litų kyšį už teigiamą sprendimą vienoje baudžiamojoje byloje.

Pasak Prezidentūros pranešimo, abiem atleistiems teisėjams bus taikomi darbinės veiklos bei socialinių garantijų apribojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apgailėtina tiesa

Apgailėtina tiesa portretas
Kas iš to kad atleido du teisėjus? Juk nuo to sistema nepasikeis. Ji nuo to netaps sąžiningesnė, atsakingesnė ir teisingesnė. Juk akivaizdu, kad sistema išvadų nepadarė ir nedarys, darbo metodai ir vertybės išlieka tie patys. Dabar viską reikia paversti vienietiniais įvykiais. Apmaudu, kad per 20 metų sugebėjome sukūrti tik tokį teisingumą. Galimai dabar jis vadinsis skirtuniniu ir telefoniniu. Nors dabar sekmingai kelią skinasi televizinis teisingumas (kryževičiaus), kai teismų vadovai, apie jiems neįtikusius asmenys ir bylas, gali duoti orentirus ir apibūdinimus per TV, tai teisėjams geriau padės susivokti situacijoje ir jų atžvilgiu padės lengviau spręsti bylas. Ir tai yra normalu, teisinga. Jokios tai įtakos teisingumui ir pavaldžių teisėjų spręndimams būktai neturės. Ir kada ši sistema išsivalys?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių