Quantcast

Premjeras: be finansinės paramos Vilnius rugsėjį bankrutuotų

  • Teksto dydis:

Be Vyriausybės finansinės paramos Vilnius rugsėjį bankrutuotų, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

"Jeigu finansiškai Vilniaus savivaldybei nepadėsime, tai miestas rugsėjo mėnesį būtų buvęs nemokus," - ketvirtadienį interviu Žinių radijui teigė A.Butkevičius.

Pasak premjero, delsti nebuvę galima.

"Mes, kaip Vyriausybė, turėjome imtis konkrečių priemonių, bet ne laukti, kad atsitiks bankrotas. Įsivaizduokite - savivaldybės darbuotojai keturis mėnesius negauna atlyginimų", - sakė premjeras.

Antradienį susitikęs su sostinės meru Artūru Zuoku, A.Butkevičius žadėjo miestui suteikti apie 12 mln. litų paskolą bei kitais metais nuo 42 proc. iki 50 proc. padidinti jam skiriamo gyventojų pajamų mokesčio dalį.

Premjeras anksčiau šią savaitę teigė, kad tiek paskola, tiek lėšos, gautos iš padidintos pajamų mokesčio dalies, turėtų būti skiriamos tik savivaldybės darbuotojų atlyginimams bei kitiems finansiniams įsipareigojimams.

A.Butkevičiaus duomenimis, bendri Vilniaus finansiniai įsipareigojimai, palyginti su planuojamomis biudžeto pajamomis, jau siekia 208 procentus, o paskolos sudaro 118 procentų.

Šiais metais Vilniaus miestui tenkanti čia surenkamo GPM dalis padidinta nuo 40 iki 42 procentų. Miestas skaičiuoja, kad jam lieka tik apie 366 mln. litų GPM, nors jo planuojama surinkti apie 1,52 mlrd. litų.

Anot A.Zuoko, šiuo metu savivaldybės skola siekia 1,1 mlrd. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokas

Mokas portretas
Norint, kad Vyriausybe padetu butina savivaldybe privesti iki bankroto.

Vilkaviškietis

Vilkaviškietis portretas
Ponas premjere, tai kodėl nepadedate ir kitoms savivaldybėm kurios taip pat ant bankroto slenksčio ir kuriose gyvena taip pat Lietuvos piliečiai mokesčių mokėtojai. Jei Vilniaus savivaldybė daugiau švaisto pinigus negi jiems reikia ir daugiau duoti. Jei visiems tai visiems gyventi pagal išgales.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių