Quantcast

Prekybos centro sienas išmargino žymus grafičių specialistas

Prekybos centro „Ozas“ požeminę automobilių stovėjimo aikštelę ir patį centrą jungiantis tunelis savaitgalį buvo išmargintas vieno žymiausių Rytų Europos piešimo ant sienų meistrų latvio Vadimo Meikšano, pravarde Krys.

Ant keliu dešimčių metrų ilgio tunelio sienų šis menininkas kartu su savo dviem kolegomis visą savaitę piešė įvairiausius motyvus – gatvės gyvenimo kronikas, spalvingas abstrakcijas ir net atidavė duoklę mažiesiems prekybos  centro lankytojams ant sienų patupdydamas spalvotus Velykinius kiškius.

Vadimas Meikšanas yra laikomas  pasaulinio garso grafičio specialistu ir breiko legenda.

„Oze“ jis sukūrė įspūdingo dydžio grafitį, kurio bendras plotas sudaro kelis šimtus kvadratinių metrų.  Kaip tvirtina organizatoriai, tai yra vienas iš didžiausių grafičių pasaulyje, esančių prekybos ir pramogų centruose.

„Grafitis – tai kūryba, polėkis, adrenalinas ir laisvė. Daugumos dailininkų darbai su amžiumi tampa nuobodūs, grafitis leidžia nesenti ir visada būti jaunu.  Per savo karjerą sukūriau tūkstančius darbų visame pasaulyje. Vėliau nutariau skirti dėmesį tapybai, grafikai, interjero dizainui ir skulptūrai. Tačiau širdžiai mielo grafičio nepaliksiu niekada. Tai ne profesija, o gyvenimo būdas“, - sako V.Meikšanas – Krys.

Pasak jo, įspūdingame grafytyje įamžintas jaunimo gyvenimas, diskotekos, riedlentininkų dvikovos, dailinininkų susitikimai. Šių dailininkų darbą galės stebėti visi norintys.

„Iš mūsų prekybos centro požeminės automobilių aikštelės į prekybos centrą veda ilgas tunelis. Nutarėme jo pilkas betonines sienas papuošti įspūdingu garsaus menininko kūriniu. Krys vardas žinomas visame pasaulyje.  Šis  41 metų rygietis laikomas grafičio bei breiko šokio judėjimo pradininku buvusioje Sovietų Sąjungoje.  Savo pirmąjį grafičio darbą  V.Meikšanas sukūrė 1985 metais“, - sako prekybos centro vadovė Inga Navickaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUPER

SUPER portretas
DUPER

as uz graffiti

as uz graffiti portretas
seip zjbs kad cia taip sumane, bet tai labai banaliai viska padare, manau labiau kazka galejo pasistengti

bbam

bbam portretas
"Grafitis" :DDDDDDDDDDDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių