Quantcast

Prasidėjo bėgimas iš Vilniaus į Rygą

Prezidentės Dalios Grybauskaitės rankos paspaudimu prasidėjo simbolinis bėgimas iš Vilniaus į Rygą, skirtas "Baltijos kelio" dvidešimtmečiui paminėti.

Tautinėmis dainomis ir šventiniais sveikinimais Vilniuje, Katedros aikštėje prasidėjo šventinis bėgimas, pavadintas "Širdis plaka Baltijai". Jo tikslas - dar kartą, kaip ir prieš dvidešimt metų, prisiminti Baltijos šalių vienybę.

Pasiryžusiųjų bėgti lietuvių nebuvo daug, tačiau juos palaikančiųjų netrūko. "Šitas tarptautinis bėgimas - vienas iš ženklų, kad trys tautos gali kartu dirbti ir siekti užsibrėžtų tikslų. Labai simboliška, kad mes šią žinią, kaip ir prieš 20 metų, perduosime rankų paspaudimu. Tai trumpa, bet pati prasmingiausia susikabinimo rankomis akimirka, kai širdis plaka Baltijai", - bėgikus sveikino prezidentė D.Grybauskaitė.

Prezidentė paspaudė ranką Lietuvos orientavimosi sporto federacijos prezidentui Donatui Kazlauskui ir jis kartu su kitais bėgikais pradėjo simbolinį bėgimą. Iš viso bėgikai įveiks maždaug 600 km kelią.

Bėgikai galėjo patys pasirinkti, kokį atstumą ir nuo kurios vietos nori bėgti. Tuo pačiu metu kaip Vilniuje prasidėjo bėgimas Taline. Trijų Baltijos šalių bėgikai susitiks rytoj 20 val prie Nepriklausomybės paminklo Rygoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių