Quantcast

Prasideda tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“

Penktadienį 19 val. „Skalvijos“ kino centre įvyks Tarptautinio moterų filmų festivalio „Šeršėliafam“ atidarymas. Organizatorių teigimu, jis šiemet – lietuviškai prancūziškas.

„Festivalio atidarymas tikrai alsuoja prancūziška dvasia. „Šeršėliafam“ pradedame su Prancūzijoje gyvenančios lietuvių režisierės Alantės Kavaitės filmu „Laiko garsai“, o vėliau, penktadienio naktį, kino mėgėjai galės praleisti su prancūzės Agnes Varda filmais“, – per festivalio pristatymą sakė Greta Akcijonaitė.

Mistiniu trileriu apibūdinamas A. Kavaitės filmas sulaukė palankaus kino pasaulio atstovų vertinimo šešiolikoje tarptautinių filmų festivalių.

„Laiko garsai“ bando rodyti nematoma ir įgarsinti negirdima. Filmas yra apie tai, ką palieka išėję, kaip sunku įvertinti dabartį, nes tai, ką praradome, suprantame per vėlai“, – sakė režisierė A. Kavaitė.

Festivalio organizatorių teigimu, atskiro dėmesio verta prancūzų režisierės A. Varda retrospektyva. Ši kino veteranė praėjusią savaitę pelnė „Cezario“ apdovanojimą (prancūziškieji „Oskarai“) už autoironišką dokumentinę autobiografiją „Agnesės paplūdimiai“.

Filmas „Agnesės paplūdimiai“ bus rodomas ir „Šeršėliafam“ festivalyje. Prancūzų „Naujosios bangos motina“ vadinama A. Varda dokumentiniame filme-autoportrete grįžta į savo gyvenimo paplūdimius, su humoru, emocingai ji dalijasi atsiminimais apie savo patirtį dirbant fotografe, vėliau, tapus režisiere, apie gyvenimą su režisieriumi Žaku Demy, feministinius užmojus, keliones į Kubą, Kiniją ir JAV, kitus darbus ir šeimą. Be šio filmo, kino mėgėjai išvys dar 15 kitų režisierės darbų, o festivalio atidarymo naktis bus skirta režisierės trumpametražėms juostoms.

Prancūzišką dvasią festivalio atidaryme padės išlaikyti ir oficialus prancūziškas „Šeršėliafam“ vynas „Mouton Cadet“, kuris yra ir oficialus praėjusių metų Kanų festivalio vynas.

Šiais metais festivalis vėl bendradarbiauja su „Rožinio kaspino draugija“, įgyvendinančia švietėjiškus projektus apie krūties vėžį, jo diagnostiką ir gydymą. Kovo 8 d. visiems festivalio filmų žiūrovams bus dalinami rožiniai kaspinėliai – kovos su krūties vėžiu simbolis, o perkantieji abonementus į festivalio filmus turės galimybę laimėti praėjusiais metais išleistą Erikos Umbrasaitės knygą „Vienos krūties istorija“ su autorės autografu.

Šiais metais kino žiūrovai galės balsuoti už labiausiai patikusį filmą festivalio tinklapyje serseliafam.wordpress.com/, pasibaigus festivaliui bus paskelbtas „Šeršėliafam“ filmas.


Šiame straipsnyje: Šeršėliafam

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių