Quantcast

Prasideda registracija į Vilniaus miesto gidų kursus

  • Teksto dydis:

Viešoji įstaiga Vilniaus turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras kviečia registruotis į Vilniaus miesto gidų kursus, kurie prasidės šių metų rugsėjo 29 d. Gidai yra labai svarbūs turizmo sektoriaus dalyviai - vesdami ekskursijas jie ne tik pristato lankytinas vietas, bet ir atlieka reikšmingą vaidmenį formuojant patrauklaus miesto įvaizdį. 

Pagal LR Turizmo įstatymą, gidas – teisės aktų nustatytus kvalifikacinius reikalavimus atitinkantis fizinis asmuo, kuris ekskursijų metu suteikia specialią informaciją apie lankomus muziejus, meno galerijas, gamtos, kultūros, mokslo, parodų ar kitus objektus arba vietoves. Tapti gidu gali kiekvienas asmuo, turintis aukštąjį išsilavinimą, mokantis bent vieną užsienio kalbą ir baigęs specialius kursus. Gidų kursai organizuojami vieną kartą per metus ir kasmet sulaukia didelio susidomėjimo.

Gido profesija yra įdomi, paremta tiek žiniomis apie miestą, tiek ir bendravimo įgūdžiais. Gido darbas tinka aktyviai besidomintiems miesto istorija, kultūra, kasdieniniu gyvenimu, mėgstantiems ir mokantiems bendrauti žmonėms. Kursai trunka apie 6 mėnesius, jų metu išklausoma 250 akademinių valandų programa, kurią sudaro Lietuvos istorijos, kultūros, dailės ir architektūros istorijos, teisės, geografijos, psichologijos, etikos, komunikacijos ir pirmosios medicinos pagalbos paskaitos, taip pat pažintinės bei mokomosios ekskursijos. Praktinių mokymų metu kursų lankytojai supažindinami su svarbiausiomis Vilniaus lankytinomis vietomis, turizmo naujovėmis, gidų darbo specifika.

Bendra informacija skelbiama svetainės www.vilnius-tourism.lt rubrikoje Kursai.


Šiame straipsnyje: gidaikursaiturizmasVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių