Quantcast

Prasideda garsieji Aušros Vartų atlaidai

Sekmadienį Vilniuje prasideda garsieji Aušros Vartų Gailestingumo Motinos globos atlaidai.

11 val. lietuvių kalba ir 13 val. lenkų kalba Aušros Vartų šventovėje atlaidų pradžios Šv. Mišias prie atviro koplyčios lango aukos Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas.

Šių metų Aušros Vartų Gailestingumo Motinos globos atlaidų tema - „Štai tavo Motina“.

Popiežius Pranciškus rugsėjo 22 dieną lankydamasis Aušros Vartuose priminė, kad Gailestingumo Motina, kaip kiekviena gera motina, mėgina suvienyti šeimą ir kužda kiekvienam į ausį: „Ieškok savo brolio“.

Pasak Aušros Vartų Gailestingumo Motinos koplyčios rektoriaus monsinjoro Kęstučio Latožos, mokysimės iš Dievo Motinos kurti tokią Tėvynę, kuri pasirenka statyti tiltus, bet ne sienas, kuri mieliau renkasi gailestingumą, bet ne teisimą. „Kalbėsime noveną Švč. M. Marijai, giedosime senovinę Mariją šlovinančią giesmę Akatistą, vyks naktinė adoracija prie Švč. Sakramento.

Atlaidų metu žvilgsnis bus kreipiamas į bendruomeniškumą, bendrystę su įvairių tautų krikščionimis. Šv. Mišios bus aukojamos ne tik lietuvių ir lenkų, bet ir baltarusių, ukrainiečių, rusų, italų, prancūzų, ispanų, anglų kalbomis.

Bus meldžiamasi už Vilniaus ir Kauno arkivyskupijas, Telšių, Panevėžio, Vilkaviškio, Šiaulių ir Kaišiadorių vyskupijas. Kiekvieną atlaidų dieną kalbama Rožinio malda, prisimenant popiežiaus Pranciškaus paraginimą gailestingai ir nuolankiai žvelgti į kitų trūkumus, neaukštinant savęs prieš kitus.

Atlaiduose bus meldžiamasi už ligonius, gydytojus ir slaugytojus, Lietuvos kariuomenę ir policiją, įvairius socialinėje-karitatyvinėje srityje besidarbuojančius žmones ir jų globojamuosius, senjorus, žemdirbius, kunigus ir pašvęstuosius, seminaristus, žiniasklaidos darbuotojus, vaikus, mokytojus, katechetus, valstybės tarnautojus, politikus, šeimas, išeiviją, jaunimą ir ateitininkus.

Atlaidai truks iki lapkričio 18 dienos. Juos iškilmingomis Šv. Mišiomis užbaigs Lietuvos vyskupai.


Šiame straipsnyje: Aušros Vartų atlaidaiVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
O! Dievuli jei tu kur tai esi apramink zmones ju tamsybeje ..Ar istrigote ,zmogeliai ,viduramziuose??? ..tai pasaku shalele….. atleiskit tai lyg aviu banda...ko galite pamokyti savo vaikucius?? atsiverskite "Dievo Iliuzija", domekites ir nepliurpkite anukams nesamoniu .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių