Quantcast

Prancūzų garsenybė E.Lacascade režisuoja Vilniuje

Prancūzų režisūros žvaigždė Ericas Lacascade‘as su OKT/Vilniaus miesto teatro trupės pagrindiniais aktoriais sostinėje kuria spektaklį pagal Antono Čechovo pjesę „Dėdė Vania“.

Surinkęs įvairialypę lietuvių aktorių komandą laisvai samdomas režisierius  E. Lacascade‘as spektaklio premjerą žada jau balandį.

Įdomu tai, kad teisės, socialinius ir politikos mokslus baigęs E. Lacascade‘as nestudijavo aukštojoje teatro mokykloje, bet kaip pats sako, mokėsi ir tebesimoko jo visą gyvenimą. Savo mokytojais jis laiko daugelį ne tik teatro, bet ir kitų sričių (ypač kino ir šiuolaikinio šokio) menininkų, tačiau svarbiausiu susitikimu vadina pažintį ir daugelį metų trukusį susirašinėjimą su legendiniu lenkų režisierium eksperimentatorium Jerzy Grotowskiu.

Penkiasdešimtmetis režisierius Eric Lacascade, kurio spektakliai ne kartą sėkmingai dalyvavo prestižinio Avinjono festivalio pagrindinėje programoje, kituose garsiuose tarptautiniuose teatro festivaliuose ir gastroliavo visame pasaulyje, taip pat laikomas vienu įdomiausių šiandien Antono Čechovo dramaturgijos interpretatorium

Beveik dešimtmetį vadovavęs Normandijos nacionaliniam dramos centrui, E. Lacascade‘as garsėja ne tik itin emocionaliais ekspresyvios plastikos spektakliais, bet ir tuo, kad nepaisydamas šiuolaikinės tendencijos siekti greito rezultato, skiria neįprastai daug laiko paruošiamajam darbui ir studijiniams eksperimentams, o aktoriai, vaidinantys jo spektakliuose, repeticijų laikotarpiu turi išstudijuoti ne tik savo, bet ir kitų aktorių vaidmenis: išmokti tekstus ir įsigilinti į juos tiek, kad galėtų pasiūlyti savų vaidmens kūrimo sprendimų.

Šitaip dirbant kiekvienas sukurtas vaidmuo yra ne kurio nors vieno aktoriaus „nuosavybė“, bet savotiškai priklauso kiekvienam trupės nariui.

Prancūzo režisuojamame spektaklyje vaidmenis sukūrė OKT/Vilniaus miesto teatro aktoriai: Vaidotas Martinaitis, Rasa Samuolytė, Dainius Gavenonis, Airida Gintautaitė, garsūs Vilniaus mažojo teatro  aktoriai Gediminas Girdvainis ir Arvydas Dapšys, jauni Rimo Tumino auklėtiniai Irina Lavrinovič ir Tomas Rinkūnas, Aurelija Tamulytė, Paulius Tamolė ir Jonas Verseckas.

Premjeriniai šio OKT/Vilniaus miesto teatro spektakliai vyks balandžio 6, 7 ir 8 dienomis Rusų dramos teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių