Quantcast

Požeminės automobilių stovėjimo aikštelės A. Vienuolio g. – nebus

Nors Vilniaus miesto taryba nusprendė, kad savivaldybės bendrovei „Vilniaus vystymo kompanija“ leidžiama imti paskolą įvairiems rangos darbams atlikti, tačiau daliai jų pinigai panaudoti nebus. Vienas objektų, kuriam turėjo būti skirti pinigai - požeminė automobilių stovėjimo aikštelė J. Lelevelio g. / A. Vienuolio g.

Visgi, trečiadienį tarybos posėdyje paaiškėjo, kad projektas, planuojamas dar nuo 2011 m., kol kas vykdomas nebus. „Dabar vyksta detalioji plano korektūra“, - šiandieninę aikštelės būseną konstatavo Ekonomikos ir investicijų departamento atstovė Rasa Cibulskienė. Pasak jos, buvo numatyta, kad „Vilniaus vystymo kompanija“ galės paskolos būdu gautas lėšas skirti aikštelei.

Nepaisant to, posėdžio metu buvo sulaukta tarybos narių pasipiktinimo šiuo klausimu, mat bendrovė šiuo metu turi vykdyti ir kitus įsipareigojimus. Objektų, kuriuos reikia finansuoti ir kuriems reikia rekonstrukcijos – daug.

Savo nuomonę dėl požeminės aikštelės statybų išreiškė ir pats meras Artūras Zuokas.

„Šiuo metu iš šio finansavimo aikštelė nebus statoma. Vyksta plano peržiūra, kad aikštelės projektas būtų supaprastintas".

Posėdžio metu buvo nuspręsta, kad projektas yra pakankamai rizikingas, o jo vertė – ganėtinai didelė. Tarybos, kuri mano, kad šiuo metu yra ir svarbesnių projektų, neįtikino šalia Operos ir baleto teatro planuojamos aikštelės svarba.

Tarybos nariai apskritai nesutaria, kiek pinigų kokiam projektui būtų tikslinga skirti. „Jeigu kalbama apie paskolą, pinigai mums buvo reikalingi vakar, kadangi jų neturime ir švietimo įstaigų renovavimui. Konkursuoti tam tikrus dalykus užtruktų iki spalio mėnesio, tad ir liksime be nieko, ko mums reikia dar šiais metais“, - piktinosi vicemeras Jaroslavas Kaminskis.

Planuojama, kad „Vilniaus vystymo kompanija“ įvairiems projektams įgyvendinti skolinsis 58 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių