Quantcast

Policijos patarimai: viešasis transportas - ne vieta „nesvarumui“

Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai šią savaitę užfiksavo du eismo įvykius, kurių metu buvo sužeisti trys visuomeniniu transportu važiavę keleiviai. Jie parkrito ir susižeidė staiga stabdant.

Vairuotojai negali išvengti būtinybės staiga stabdyti. Visuomeniniu transportu besinaudojančius žmones prašome atminti, kad intensyviame eisme pasitaiko netikėtų, pavojingų situacijų, tačiau skaudžių galima išvengti tinkamai rūpinantis savuoju saugumu. Jei yra laisvų sėdimų vietų – būtinai atsisėsti, jei nėra – tvirtai laikytis už turėklų. Šių patarimų ypatingai turėtų paisyti vyresnio amžiaus keleiviai ir vaikai. Neįgalieji ir keleiviai su mažamečiais vaikais, nėščios moterys, senyvo amžiaus keleiviai turėtų sėdėti vietose, kurios pažymėtos užrašais „Keleiviams su vaikais“, „Neįgaliesiems“ arba atitinkamais simboliais – kiti keleiviai privalo užleisti šias vietas.

Pavojinga situacija važiuojant troleibusu ar autobusu gali kilti bet kada, todėl ypač svarbu stovintiems keleiviams savo saugumu rūpintis nuolat – nei trumpam nepaleisti turėklų, stovėti tvirtai, stabiliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senolis

Senolis portretas
Patarti galima ir būtina, bet reikia įsitikinti ar jaunuoliai gerbia senus ir užleidžia vietas atsisėsti. Juk taip nėra, o padarius pastabą, gauni geriausiu atveju grubų atsakymą, dar gerai, kad be smurto.Kalbėkime apie pareigas, bet ne tik apie teises.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių