Quantcast

Po VMI reido suimtas „Martono taksi“ savininkas (papildyta)

Antradienį Vilniaus miesto pirmajame apylinkės teisme prašoma suimti šešis taksi bendrovių darbuotojus.

Anot prokurorės Sigutės Malinauskienės, sulaikyti ne tik įmonių vadovai, tai ir finansininkai, ir kiti atsakingi asmenys. Tarp įtariamųjų yra mažiausiai dvi moterys.

Tarp sulaikytųjų yra ir bendrovės „Standart taksi“ (buvusi „Martono taksi“) vadovas Ričardas Kriukovas, tačiau dėl jo suėmimo antradienį nebus sprendžiama.

Vienas įtariamasis, „Martono taksi“ savininkas Olegas Ilčenka suimtas dviem mėnesiams. Spėjama, kad jis vadovavo dešimčiai taksi įmonių. Dėl kitų įtariamųjų suėmimo dar sprendžiama, iš viso į teismą atvesdinti penki asmenys. Prašoma, kad juos būtų leista suimti trims mėnesiams, mat manoma, kad jie gali slapstytis nuo tardymo ar kenkti tyrimui.

Dviem įtariamiesiems suėmimas skirtas dviem mėnesiams, viena moteris suimta mėnesiui, o ketvirtas įtariamasis trims mėnesiams. Penktas įtariamasis suimtas mėnesiui. Dar vienos moters teismas neleido suimti – trečiadienį prokuratūra tikriausiai prašys jai skirti kitą, švelnesnę kardomąją priemonę.

Portalas 1diena.lt primena, kad kratos buvo atliekamos Vilniaus m. taksi paslaugas teikiančiose įmonėse, jų vadovų ar akcininkų namuose, darbo vietose, transporto priemonėse. Skaičiuojama, kad šios įmonės užėmė apie 70 proc. Vilniaus m. taksi rinkos.

Kratose dalyvavo virš 100 minėtų įstaigų darbuotojų. Kratų metu rasta ir paimta daugiau kaip 30-ties įmonių buhalterinė apskaita, įvairūs dokumentai, kiti svarbūs duomenys. Įtariama, kad visoms įmonėms per statytinius vadovavo 6 asmenys.

Minėti asmenys įtariami taip organizavę įmonių veiklą, kad valstybei būtų mokami kuo mažesni mokesčiai, arba jie visai būtų nemokami prisidengiant nepelninga įmonių veikla. Tam veikė virš 30 įmonių, iš kurių 20 registruotos 2 adresais.

Įmonių vadovai įtariami didelių sumų įmonių pinigų pasisavinimu, nusikalstamų būdų įgytų pinigų legalizavimu, apgaulingos apskaitos tvarkymu, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimu, dokumentų klastojimu. Viso šioje byloje pareikšta, ar greitu laiku bus pareikšti, ne mažiau kaip 50 įtarimų asmenims, organizavusiems nelegalų verslą ir talkinusiems plataus masto nusikalstamoje veikloje. Tačiau, J.Ivanauskienės teigimu, taksi vairuotojų tarp šių asmenų neturėtų būti.

Preliminariais skaičiavimais, galimai neapskaitytų pinigų suma, kuri buvo naudojama šešėliniame versle ir legalizuota, gali siekti dešimtis milijonų litų. Šis „verslas“ buvo vykdomas ne vienerius metus.


Šiame straipsnyje: VilniustaksiVMI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jura

Jura portretas
NEBLOGAI NUSIPENEJA,GERAI ATRODO.

pamastymyi

pamastymyi portretas
ar tik Vilniuje aferas darė taksi mafija??? Kodėl nepajudinamos firmos ir firmelės Laikinojoje sostinėje, juk šiai aferistų mafijai klestėti buvo ledžiama NET 20 metų Norom- nenorom peršasi mintis, kad Valstybę valdo mafijinės struktūros, nes nebuvo imtasi veiksmų užkardyti nusikaltimo, kuris buvo VISIEMS seniai žinomas.

www

www portretas
O ka Klaipedoje kitaip. Paprasykite pas taksista kvita,tai dar i nose gausi Tegul ir Klaipedoje tikrina,daug tokiu ras!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių