Quantcast

Po R. Šimašiaus skaidrumo kauke – daugiau nei pusė milijono vilniečių pinigų?

Vilniaus savivaldybės opozicija sieks ištirti, kaip valdantieji naudoja lėšas viešiesiems ryšiams.

Spaudos konferencijoje trečiadienį opozicinių Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos seniūnas Žilvinas Šilgalis sako, kad be planų dešimt kartų padidinti biudžetą savivaldybės informacijos viešinimui, pastaruoju metu savivaldybės įmonės taip pat didina išlaidas viešiesiems ryšiams.

„Bendroje sumoje tai yra daugiau nei 0,5 mln. eurų. Akivaizdu, kad tie dalykai nėra geri, jie turi būti analizuojami. Mes, matyt, kreipsimės į tarybą ir siūlysime jai iš šios pateiktos informacijos arba padaryti darbo grupę, arba atlikti išsamesnę analizę, kuri paneigtų arba patvirtintų mūsų surinktus faktus“, – sakė jis.

Kaip penktadienį skelbė BNS,  savivaldybės pirkimų plano korekcijos rodo, jog projektui „Informacijos apie svarbiausius sostinėje vykstančius projektus sklaidos planavimas ir platinimas per žiniasklaidos kanalus“ rugsėjo viduryje buvo numatyta 29,2 tūkst. eurų, po kelių dienų suma padidinta iki 65 tūkst. eurų, spalio pradžioje minėtam projektui paprašyta numatyti bent keturiskart didesnę maksimalią pasiūlymo vertę – 260 tūkst. eurų.

Manome, kad buvo sukurtas planas, kad viešiesiems ryšiams pinigus, kurie bus nukreipti į rinkimų kampaniją, ciniškai paimti iš miesto biudžeto.

Savivaldybės atstovai patikino, kad minėta 260 tūkst. eurų suma tėra teorinė, reikalinga viešųjų pirkimų metodikai, o viešinimui daugiausia bus išleista būtent 65 tūkst. eurų.

Ž. Šilgalis savo ruožtu teigia, kad be numatytų savivaldybės lėšų, pastaruoju metu „Vilniaus vandenų“ sutarčių informacijos viešinimui vertė siekia 200 tūkst. eurų, Vilniaus atliekų tvarkymo centro (VATC) - 133 tūkst. eurų, naujai įsteigta atliekų bendrovė „VASA“ viešinimui išleido 103 tūkst. eurų, „Grinda“ – 43 tūkst. eurų, „Vilniaus šilumos tinklai“ – 37 tūkst. eurų.

Jis didėjančias išlaidas viešiesiems ryšiams vadina mero Remigijaus Šimašiaus siekiu finansuoti buriamo rinkimų komiteto išlaidas būsimuose mero ir savivaldos rinkimuose.

„Manome, kad buvo sukurtas planas, kad viešiesiems ryšiams pinigus, kurie bus nukreipti į rinkimų kampaniją, ciniškai paimti iš miesto biudžeto“, – sakė jis.

„Jei meras ir administracija nesugebės įtikinamai paaiškinti, kam reikėjo tų lėšų, natūralu, kad mes taryboje kelsime klausimą dėl pasitikėjimo meru Šimašiumi, nes toks žmogus eiti pareigų negali“, – pridūrė Ž. Šilgalis.

R. Šimašius: tai opozicijos fantazija

R. Šimašius opozicijos kaltinimus vadina „fantazija“ nes, anot jo, didžioji dalis lėšų planuojama išleisti jau po rinkimų.

„Opozicija turi fantaziją (...). Tai vertinu kaip džiugų faktą, kad nėra prie ko daugiau prikibti, tad belieka tokius dalykus fantazuoti. Labai natūralu, kad mums reikia informuoti vilniečius ir išleidžiame tam mažai, netgi mažiau, nei mažesni Lietuvos miestai, viskas daroma pagal įstatymą“, – tikino meras.

Savivaldybė praėjusį penktadienį taip pat viešai informavo, kad kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl konfidencialios informacijos apie planuojamus viešuosius pirkimus atskleidimo, kaltindami, jog tai padarė būtent buvusio mero Artūro Zuoko bendražygis Ž. Šilgalis.

„Tai yra baltarusiški Lukašenkos metodai, kuriais siekiama užgniaužti opoziciją, kurios pagrindinė funkcija yra kontrolė“, – į šiuos veiksmus sureagavo Ž. Šilgalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kamera

kamera portretas
jis su 'draugais' senai turejo sedeti.

juk

juk portretas
tai tik libervagys ne daugiau....

...

... portretas
O kiek MŪSŲ pinigų Krabas žurnaliūgoms sukišo?..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių