Quantcast

Plaukimo federacijos generalinis sekretorius M. Špokas: džiugu, kad bus statomas naujas baseinas

Trečiadienio popietę vykusiame Vilniaus miesto savivaldybės posėdyje buvo nuspręsta pradėti naujojo baseino statybas Lazdynų mikrorajone.

Naujojo baseino ilgis bus 25 metrai, lankytojai galės naudotis aštuoniais plaukimo takeliais. Baseinas turėtų būti pastatytas per 1 – 1,5 metų. Be to, savivaldybės sprendimu pastatas turės atsirasti šalia tankiai apgyvendintų Vilniaus miesto vietų ne didesniu kaip 500 m atstumu nuo daugiaaukščių gyvenamųjų statinių teritorijų. Planuojama, kad dabartinio baseino veikla bus perkelta į naująjį pastatą.

Posėdžio metu paaiškėjo, kad miesto plėtros komitetas nepritarė būsimo baseino statyboms. Komiteto atstovė tvirtino, kad penkiasdešimties metrų ilgio baseinas Vilniui būtų praktiškesnis ir teiktų daugiau naudos.

Nepaisant miesto plėtros komiteto prieštaravimui, tarybos nariai vieningai nusprendė pritarti projektui. 37 tarybos nariai balsavo UŽ naujojo baseino statybas, 1 PRIEŠ. Keturi balsavime dalyvavę žmonės susilaikė.

Planuojama, kad naujojo baseino statybos ir įrengimo darbai būtų atlikti privačiomis lėšomis ir kainuotų 10 – 12 mln. litų, o savivaldybė už darbus išsimokėtų per 10 metų laikotarpį.

Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas džiaugėsi savivaldybės sprendimu. "Džiugu girdėti, kad naujasis baseinas bus statomas. Tai reikšminga ne tik sportininkams, bet ir kitiems plaukimu ir aktyvia veikla užsiimantiems žmonėms. Tiesa, norėtųsi, kad penkiasdešimties metrų ilgo baseinas būtų neužmirštas ir atstatytas, nes būtent tokio reikia Lietuvos sportininkams. Tikiuosi, kad šio plano bus nuosekliai laikomasi", - sakė M. Špokas.

Lazdynų baseinas jau ilgą laiką yra tapęs diskusijų objektu. Įstaiga jau ilgą laiką yra įklimpusi į skolas, o pats pastatas yra avarinės būklės. Čia treniruojasi šalies plaukikai, vandensvydininkai, šuolininkai į vandenį, organizuojamos įvairios varžybos. Naujojo baseino projektas pradėtas svarstyti po to, kai olimpinė čempionė Rūta Meilutytė Lietuvai iškovojo olimpinį auksą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Kiek sis veikejas sedes ant dvieju kedziu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių