Quantcast

Po įvykių Garliavoje – mitingas prie Prezidentūros

Ketvirtadienį prie Prezidentūros Vilniuje ėmė rinktis žmonės, kurie nori išsakyti savo nuomonę apie ryto įvykius Garliavoje, kai iš globėjos Neringos Venckienės namų buvo paimta ir mamai Laimutei Stankūnaitei atiduota dukra.

Prie Prezidentūros susirinkę žmonės dega žvankutes ir deda gėles. Tarp susirinkusių yra aktorė Rimantė Valiukaitė, visuomenininkas Darius Kuolys.

„Negavome jokių normalių argumentų, kodėl prieš vaiką reikia naudoti valstybės prievartą. Argumentų neišgirdom, prievarta buvo panaudota antrą kartą“, - susirinkusiems sakė D.Kuolys.

Papildyta 12.27 val. Į S.Daukanto aikštę atvyksta žmonės iš Garliavos. Viena moteris papasakojo, kaip šįryt vyko mergaitės grąžinimas mamai. „Pirmiausia iš namo buvo išvestas Drąsiaus Kedžio tėvas, vėliau motina. Kai pasirodė L.Stankūnaitė su advokatu, mergaitė pradėjo šaukti, kad niekur nevažiuos. Tada mergaitė, sėdėjusi N.Venckienei ant kelių, buvo tiesiog išplėšta iš rankų“, - miniai pasakojo moteris.

Papildyta 11.47 val. D.Kuolys informavo, kad Prezidentė susipažino su anksčiau įteiktu prašymu, tačiau su susirinkusiais S.Daukanto aikštėje nesusitiks. D.Grybauskaitė išvyksta į Čikagą.

Papildyta 10.53 val. Policijos pareigūnai susirinkusiųjų prašo laikytis tvarkos ir atitinkamo atstumo nuo Prezidentūros pastato. Pareigūnai „Stop“ juosta perskyrė pusę S.Daukanto aikštės.

Papildyta 10.42 val. Fotografui mėginus nufotografuoti susirinkusius, vienas žmogus mėgino sutrukdyti fotografui dirbti savo darbą. Kilo nedidelis susistumdymas.

Prie Prezidentūros renkasi vis daugiau žmonių. Atvyko keli policijos ekipažai. Prie mitingo dalyvių prisijungė parlamentarai Gintaras Songaila, Saulius Stoma.

Papildyta 10.30 val. Iš Prezidentūros išėjusi Liudvika Pociūnienė informavo, kad 11.30 val. Prezidentė praneš, ar susitiks su visuomeninkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONE

NUOMONE portretas
ATSAKAS TURI BUTI VIENAS ...TAIKUS PASIPRIESINIMAS.....VISI VIENINGAI ATSISAKO MOKETI VISUS MOKESCIUS ,NES VISTIEK JIE PANAUDOJAMI NE DEMOKRATISKIEMS TIKSLAMS. Budami vieningi visiems anstoles "vaicekauskienes" neatsius. Reikalingas tik vieningumas. O pasivaiksciojimas prie prezidenturos tik "ubago prasimas ismaldos is pono'' jeigu mes tik to verti ir bijome kiekvienas del savo kailio tai apsimetinekime ir klausykime valdzios kaip gera gyventi "DEMOKRATISKAME "eurosajuze. Jeigu dabar to nedarysime tai neverta mums vadintis LIETUVA.

rima

rima portretas
kas įvyko yra baisu, jeigu būčiau Vilniuje ir nedirbčiau tikrai eičiau išreikšti savo nuomonę. 100 kaukėtų , ginkluotų pareigūnų prieš 1 vaiką ir kelis protestuotojus. Vandalai , beširdžiai, antžmogiai

12133

12133 portretas
nu saunu gi vaikas pas mama.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių