Quantcast

Plukių žydėjimo šventėje buvo pasodinta 100 ąžuoliukų

Kas, jei ne plukės ir žibuoklės skelbia, kad pavasaris pagaliau atėjo? Ypač šiemet, po tokios baisios žiemos. Ta proga, anot gamtininkų, tiesiog privalu surengti Plukių žydėjimo šventę.

Sekmadienį  ji vyko 25 km už Vilniaus esančiame Neries regioniniame parke - abiejuose upės krantuose. Dešiniajame Neries krante, Dūkštų miestelyje, 10 val. turistinį sezoną pradėjo parko lankytojų centras. Šventės svečiai čia galės sužinoti apie šios vasaros maršrutus.

11 val. renginys persikelė  į plukėmis pražydusį  Dūkštų ąžuolyną, kurio scenoje skambėjo poezija ir saksofono improvizacijos.

„Prieš vidudienį šventės dalyvius kviečiu prisidėti prie Dūkštų ąžuolyno išsaugojimo. Kartu su parko direkcijos ir Dūkštų girininkijos darbuotojais senajame ąžuolyne planuojame pasodinti 100 ąžuoliukų“, - pasidarbuoti šventės dalyvius kvietė Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė.

Plukių žydėjimo šventėje bus ką veikti ir dviračių mėgėjams. Po pietų kairiajame upės krante  buvo surengtas „Velo Neris“ dviračių žygis, kurio trasa prasidės Bražuolės stovyklavietėje ir tęsėsi 23 km. Žygeiviai galėjo susipažinti su trasoje esančiais gamtos ir kultūros paminklais, pasiklausyti jų istorijų  ir legendų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių