Quantcast

Pirmadienį „užburbuliuos“ šešių Lietuvos miestų aikštės

Kad muilo burbulai - ne tik politikų pučiama migla apie kada nors pagerėsiantį gyvenimą, o ir vaikystės, nuoširdumo, šypsenos sinonimas, vilniečiai patiki kas antrą pirmadienį.

Sostinės Lukiškių aikštėje šį vakarą vyks jau ketvirtoji muilo burbulų pūtimo akcija „Burbuliatorius“. Šiltą atrakciją organizuojantys miesto antropologė Jekaterina Lavrinec ir architektas Julius Narkūnas džiaugiasi, kad burbulų virusas sparčiai plinta ir kituose miestuose. Šiandien prie Vilniaus prisijungs ir Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus „burbuliuotojai“. Norą dalyvauti ateityje taip pat pareiškė kiti miestai, tarp kurių - Londonas. „Burbuliatoriaus“ rengėjai mano, kad misija nuspalvinti žmonių gyvenimą, išnaudoti apleistas miesto erdves ir tiesiog smagiai pažaisti vykdoma puikiai.

Trečiosios akcijos metu didelius ir mažus oro burbulus Lukiškių aikštėje pūtė daugiau kaip 100 žmonių. Tikimasi, kad šį vakar susirinks dar gausesnė vilniečių ir miesto svečių minia. Nors didžiausias džiaugsmas spindėjo mažiausių burbulų pūtųjų akyse, didelis azartas užvaldė ir solidaus amžiaus žmones. Kai kurie entuziastai į dangų leido įspūdingo dydžio muilo burbulus su pačių pasigaminta įranga. Tokie milžiniški burbulai iškart buvo pakrikštyti „vėjo pakavimu“.

Norint sudalyvauti "Burbuliatoriuje" tereikia pirmadienį 18:30 atsinešti muilo burbulų į šias miesto vietas: Panevėžyje (priešais Dramos Teatrą), Kaune (prie Žilinsko galerijos), Klaipėdoje (Atgimimo aikštėje), Alytuje (Rotušės aikštėje), Šiauliuose (prie Savivaldybės fontanų), Vilniuje (Lukiškių aikštėje). Dalyviai raginami atsinešti papildomą muilo burbulų indelį ir praeiviams, kad renginyje sudalyvautų daugiau žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių