Quantcast

Pinigų yra, bet ne Gatvės muzikos dienai

36 tūkst. litų – tiek lėšų iš 25 milijonų lieka nepanaudota Kultūros ministerijos sudarytame „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) programos biudžete. Net visuomenės nepasitenkinimas ministerijos neprivertė persigalvoti ir į renginių sąrašą įtraukti Gatvės muzikos dieną.

Kultūros ministerijai ir Vilniaus savivaldybei pavyko suderinti renginių programą: „didžiąją dalimi“ patvirtintas ministerijos parengtas programos variantas. Tai po pirmadienį vykusio viešosios įstaigos VEKS dalininkų susitikimo sakė Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis.

Nepaisant žiniasklaidoje ir visuomenėje kilusio nepasitenkinimo, programoje dainininko Andriaus Mamontovo prieš dvejus metus inicijuotos Gatvės muzikos dienos – nėra.
Kaip ir kitiems dvidešimčiai, šiam projektui įgyvendinti lėšų skirta būtų nebent tuo atveju, jei programai įsibėgėjus jai bus rasta papildomi 7 mln. litų.

Tačiau pirmadienį atšauktos VEKS tarybos pirmininkas Faustas Latėnas atkreipė portalo dėmesį, kad Kultūros ministerijos sutarytos VEKS programos biudžetas siekia 24 mln. 964 tūkst. litų.

„Programai skirta 25 mln. litų, taigi lieka kaip tik tiek, kiek reikia Gatvės muzikos dienai, tačiau ji neįtraukta. Mūsų (VEKS tarybos patvirtinti – red. past.) projektai buvo kitokie. Galbūt negerai, kad ministerija į tą sumą neįtraukė tęstinių projektų. Tuo labiau, kad A.Mamontovo šventė telpa ir į 25 mln. litų”, - pastebėjo F.Latėnas.

VEKS biudžete lėšų poreikis Gatvės muzikos dienai suorganizuoti  yra 33 tūkst. litų.

A.Mamontovas yra ne kartą pabrėžęs, kad ministerijos sprendimas jam atrodo nesuvokiamas. „Kadangi likusieji 36 tūkst. litų galėjo būti skirti Gatvės muzikos dienai, bet tai nepadaryta, akivaizdu, kad tai – ne pinigų, o kažkokių asmeninių dalykų klausimas”, - sakė A.Mamontovas.

Tarp ministerijos atrinktų projektų už 25 mln. nepateko ir festivalis „Be2gether“, išgyvenimo stovykla "1984", "LUX - šviesos festivalis", romų muzikos festivalis "Terno Vilna", projektas "Menas netradicinėse erdvėse" ir kiti projektai, kuriuos buvo numatyta įgyvendinti pagal anksčiau planuotą didesnį finansavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių