Quantcast

Pilietiškiausiems visuomenės nariams – sostinės policijos padėkos

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato salėje trečiadienį paskatinti Vilniaus aps. VPK viršininko padėkomis konkurso laureatai, kurių dėka pareigūnai atskleidė nusikalstamas veikas:

Maksimas Chudasovas – „Už operatyvumą“. Dėl drąsių M. Chudasovo veiksmų, „karštais pėdsakais“ buvo sulaikyti vagyste įtariami, anksčiau teisti asmenys.

Edvardas Tomas Matijošius – „Už drąsą ir ryžtingumą“ sulaikant plėšimu įtariamą asmenį. 

Genadijus Šaveiko – „Už drąsą“ sulaikant plėšimu įtariamą asmenį.

Už drąsą ir pilietišką poelgį buvo paskatinti Vilniaus Žemynos gimnazijos moksleiviai: Kirilas Sadovskis, Marijonas Gasiūnas, Audrius Ažubalis.

Moksleiviai Vilniuje, Pašilaičių rajone miškelyje radę daiktą panašu į sprogmenį pasielgė nepriekaištingai - iš karto pranešė Bendrajam pagalbos centrui, nelietė įtartino daikto, apsaugojo įvykio vietą, užtikrindami kitų žmonių saugumą ir informuodami apie gresiantį pavojų. Atvykus išminuotojams buvo nustatyta, jog tai - 75 mm artilerijos sviedinys –šarvamušis. 

Renginyje kalbėjęs Vilniaus AVPK viršininkas Kęstutis Lančinskas akcentavo, kad be visuomenės narių palaikymo policija būtų silpna. Policijos veiklos veiksmingumas priklauso ne tik nuo policijos pareigūnų pastangų, bet ir nuo visuomenės narių aktyvumo, pilietiškumo. 

Vilniaus AVPK jau ne vienerius metus inicijuoja ir organizuoja konkursą “Pilietiškiausias visuomenės narys”, kurio tikslas -  skatinti Vilniaus miesto ir rajonų gyventojų socialinį aktyvumą, pilietiškumą, nepakantumą teisės pažeidimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių