Quantcast

Perspektyviausio architektūros studento projekte – modernios policijos vizija

  • Teksto dydis:

Perspektyviausiu architektūros studentu šiemet tapo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ketvirtakursis Domantas Baltrūnas. Iš penkių konkurso finalistų atrinktas studentas buvo apdovanotas žymaus architekto Arno Dineikos vardo stipendija.

Stipendija D. Baltrūnui skirta įvertinus jo karjeros darbų rinkinį ir Policijos komisariato Vilniuje, Sietyno gatvėje, projektą. „Pirmosios kūrybinės idėjos kilo vos išgirdus užduotį universitete, o vėliau jas tobulinau ieškodamas informacijos apie tokių pastatų specifiką, lankiausi ir Vilniaus apskrities vyriausiame policijos komisariate“, – sakė D. Baltrūnas.

Arno Dineikos stipendijos konkurse jis pateikė šiuolaikiško ir modernaus, dalinai perregimo policijos pastato projektą. Į miesto pusę atsuktame fasade studentas siūlo naudoti matinį stiklą, perkertant jį skaidriu tūriu ir taip išryškinant įėjimą, sukuriant lankytojams šviesios, erdvios aplinkos įspūdį. Pastato viduje jis atskyrė darbuotojų ir lankytojų erdves, pasiūlė įrengti kabinetus, kurių langai atsiveria į žaliąsias erdves, taip pat modulines darbo zonas, kuriose vyrauja natūralus apšvietimas.

„Architekto Arno Dineikos stipendijos laimėtojas paskatinamas materialiai, tačiau daug svarbiau – studento darbo pripažinimas: karjerą pradedančiam specialistui dažnai tai tampa pirmuoju viešu kūrybos įvertinimu, nes komisiją šiame stipendijos konkurse sudaro garsūs ir daug patirties turintys šalies architektai“, – sakė VGTU Architektūros fakulteto dekanas doc. dr. Liutauras Nekrošius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių