Quantcast

Paviešino apklausą, nulėmusią R. Šimašiaus sprendimą

Paviešinta visuomenės nuomonės apklausa, kuri paskatino Vilniaus merą Remigijų Šimašių mero posto siekti pasitelkus visuomeninį komitetą. Tyrimas rodo, kad vilniečiai palaiko sostinės merą, tačiau ne Liberalų sąjūdį (LRLS).

„Į klausimą, „už kurį politiką Vilniaus mero rinkimuose labiausiai tikėtina atiduotumėte savo balsą“, dauguma apklaustųjų atsakė, kad balsuotų už dabartinį merą R. Šimašių (32 proc.), antroje vietoje atsidūrė buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas (25 proc.), trečioje - Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatas Dainius Kreivys (5 proc.)“, - rašo naujienų portalas Delfi.lt.

Apklausos rezultatai rodo, kad nors trečdalis Vilniaus gyventojų mero rinkimuose balsuotų už R. Šimašių, LRLS sulauktų tik dešimtadalio sostinės gyventojų palaikymo - daugiau nei dvigubai mažiau nei pirmoje vietoje atsidūrę konservatoriai.

Jei vilniečiams reikėtų rinktis iš dviejų kandidatų, R. Šimašius pralaimėtų tik į kovą dėl prezidento posto įsitraukusiai konservatorei Ingridai Šimonytei, tačiau nugalėtų kitus kandidatus - A. Zuoką, TS-LKD kandidatą Dainių Kreivį, rinkimuose nedalyvausiantį Antaną Guogą, Darbo partijos vadovą Viktorą Uspaskichą, buvusį Ukrainos ūkio ministrą Aivarą Abromavičių.

Delfi.lt teigia, kad apklausa LRLS užsakymu atlikta rugsėjo 19 - spalio 2 dienomis, o joje dalyvavo 513 vilniečių.

ELTA primena, kad liberalų partija eižėti pradėjo Vilniaus miesto skyriui balsavus savivaldybių ir mero rinkimuose palaikyti R. Šimašių ir jo visuomeninį komitetą, kuris pergalės siektų be partijos palaikymo. Partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas liko nepatenkintas tokiu sprendimu ir pareikalavo R. Šimašiaus ir Vilniaus liberalų vadovės Aušrinės Armonaitės palikti partijos vicepirmininkų pareigas. LRLS valdyba anuliavo Vilniaus skyriaus balsavimą ir pareiškė, kad su komitetu kandidatuosiančių partiečių narystė bus sustabdyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Simasiu zinoma dar ko fainas zmogus ne piktybinis jaunas pamatysi daug ka jis padarys zuokas senas vilkas

Algys

Algys portretas
O tai rimtu,neprisidirbusiu zmoniu Lietuvoje nebera,kad sostines merais drumzlinos reputacijos zmones siulomi?

uuo

uuo portretas
nu dviratininkai uz dabartini mera, arabai uz buvusi, русские за сварщика...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių