Quantcast

Pavasario lygiadienį vilniečiai pasitiks Šventaragio slėnyje

  • Teksto dydis:

Vilniaus etninės kultūros centras tradiciškai kviečia lygiadienį pasitikti Šventaragio slėnyje ir pasivaikščioti „100-mečio labirintais“.

Lygiadieniai tradiciškai Vilniuje žymimi ugnies motyvais - ugnies įžiebimas ir šiemet simboliškai skelbs pavasario pradžią. Meditatyvią renginio atmosferą planuojama kurti po sodais, Šventaragio slėnyje kabančiais nuo 2017 m. gruodžio. Šiaudiniai sodai mūsų protėviams buvo harmonijos simboliai, o dešimt Šventaragio sodų skirti dešimčiai atkurtos Lietuvos valstybės dešimtmečių, kurių istoriniais labirintais ir kvies pasivaikščioti šių metų pavasario lygiadienio renginys. Organizatorių teigimu, simboliniai, iš ugnelių sudėti labirintai - tai Lietuvos valstybės takai link dabarties.

Pavasario lygiadienio renginys, kaip ir kasmet, neapsieis be moksleivių savanoriškos pagalbos - jie padės kurti labirintus bei atkurtos valstybės šimtmečio proga paliks gražius linkėjimus Lietuvai.

Renginį lydėsiantys sutartinių garsai budins žemę, o muzikines kompozicijas kurs Vilniaus universiteto folkloro ansamblis „Ratilio“, Tomas Byčkovas ir Gediminas Mačiulskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių