Quantcast

Pasirengti „Vilniaus maratonui“ padės ir specialistai

Iki IX  „Vilniaus maratono“ likus kiek daugiau nei trims mėnesiams, pristatoma nauja sveikatingumo programa, kurioje didžiųjų miestų gyventojai galės ne tik pasiruošti maratonui, tačiau ir išgirsti naudingų patarimų sveiko gyvenimo būdo klausimais. Iki šiol organizuota tik Vilniuje, nuo šiol sveikatingumo programa džiugins ir kitų Lietuvos miestų gyventojus. NESTLE pasirengimo maratonui treniruočių programa „Skanauk gyvenimą“ apims fizinį gyventojų lavinimą, programoje dalyvaujantys specialistai kreips dėmesį į dalyvių psichologinį pasirengimą, bus teikiamos mitybos rekomendacijos.

Pasirengimo maratonui treniruočių metu aktyvūs piliečiai išmoks taisyklingai bėgti, kvėpuoti sportuojant, sužinos, kaip  tinkamai maitintis, siekiant geriausių rezultatų. Psichologai patars, kaip nusiteikti bėgant ilgas distancijas, pasitikėti savimi ir nenusivilti neįveikus norimo kilometrų skaičiaus.

„Treniruočių metu maratonui rinksis ne tik sporto meistrai ir profesionalai, tačiau ir gyventojai, kurie bėgioja tik retkarčiais. Trokštame  suteikti žmonėms žinių, kaip mėgautis sportu ir sveiku gyvenimo būdu. Tikimės, kad  maratono treniruotėse kiekviename mieste sudalyvaus mažiausiai po šimtą bėgikų, kuriuos vėliau pamatysime ir maratono trasoje. Manome, kad žinios įgytos „Skanauk gyvenimą“ treniruočių metu padės ne tik „Vilniaus maratone“, tačiau padės dalyviams jaustis sveikesniais ir laimingesniais visus likusius metus,“ - sakė „Vilniaus maratono“ rėmėjos bendrovės „Nestle Baltics“ atstovė A. Rastauskaitė.

Ji džiaugėsi, kad treniruotėms pavyko suburti savo sričių specialistus. Fizinio pasirengimo treniruotes ves Povilas Rakštikas, patarimus apie tinkamą mitybą teiks sportinės mitybos specialistas Marius Baranauskas, Žana Anotonova. Psichologinėmis žiniomis dalinsis Vitoldas Masalskis, Justinas Burokas, motyvacijos įkvėps ralio dalyvis Benediktas Vanagas, Vidmantas Urbonas ir kiti.

Pirmoji „Skanauk gyvenimą“ maratono treniruotė įvyks jau šį šeštadienį, 19 d. 10 val., Vilniuje, Vingio parke prie estrados. Treniruotėje po fizinio pasirengimo, seminarą apie mitybą ves gydytoja dietologė Žana Antonova, motyvacija bėgti dalinsis aktorius Leonardas Pobedonoscevas.

Pasirengimo treniruotės „Skanauk gyvenimą“ vyks Vilniuje Vingio parke pirmadieniais ir trečiadieniais 18 val., o šeštadienį 10 val.;  Kaune Ąžuolyne Dainų slėnyje šeštadieniais nuo 11 val.,  o Klaipėdoje Vasaros estradoje penktadieniais nuo 18 val.

Daugiau informacijos apie pasirengimo treniruotes „Skanauk gyvenimą“ „Vilniaus maratono“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ ir „Vilniaus maratono“ internetiniame puslapyje vilniausmaratonas.lt.

Pasirengimo treniruotės „Skanauk gyvenimą“ didžiuosiuose Lietuvos miestuose vyks iki pat Vilniaus maratono. Paskutinioji treniruotė – rugsėjo 8 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių