Quantcast

Pasipiktinę studentai užblokavo įėjimą į Vyriausybę

  • Teksto dydis:

Prie Vyriausybės trečiadienio vakarą daugiau nei pusšimtis jaunuolių pradėjo protestą prieš naująjį Darbo kodeksą.

„Politikai visiškai neatsižvelgė į dirbančiųjų, profsąjungų ir bendrai Lietuvoje gyvenčių žmonių interesus, į jų gerovę, visi pasiūlymai naudingi darbuotojams buvo atmesti ir nesvarstomi. Jie mums neatstovauja, todėl kovojam už savo teises patys. Mes niekur nesitrauksim“, – pranešime teigia protestuotojai.

Jaunuoliai žada protestuoti Vyriausybės prieigose su palapinėmis tol, kol Seimo priimti teisės aktai nebus atšaukti.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS sakė, kad protestuotojai nebus vaikomi, kol akcija bus taiki, nors ji ir nesankcionuota.

„Ten yra maždaug keliasdešimt žmonių, bet kol protestas taikus, niekas nesiims jų vaikyti“, – aiškino ji.

E.Butkutė-Lazdauskienė, Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus ir premjero patarėjas Audrius Misevičius ketvirtadienį susitiko su akcijos dalyviais, tačiau protestuotojai esą nelinkę diskutuoti.

„Iš principo prie Vyriausybės protestuojantis jaunimas nėra nei Lietuvos studentų sąjungos, nei profesinių sąjungų atstovai. Kiek mes supratome, tai yra nepriklausomas judėjimas, nors realiai nė vienas asmuo neprisistatė. Kas yra įdomu, šitą nesankcionuotą protestą pradėjęs jaunimas neturi jokių raštiškų argumentų, kodėl jiems netinka tas naujasis Darbo kodeksas. Vienintelis jų argumentas – kad jis yra liberalus, anot jų, darbuotojų teisės yra pažeidžiamos. Ir jie visiškai neatkreipia dėmesio į tai, ką mes sakome, kad iš tikrųjų demokratija Lietuvoje yra, visus metus buvo diskutuota dėl šito Darbo kodekso“, – sakė patarėja.

Ji teigė susidariusi įspūdį, kad protestuotojai prie Vyriausybės įsikūrė ne vienai dienai. Jie čia pasistatė palapines, atsinešė maisto, termosų.

„Mes labai apgailestaujame, kad jaunimas nesidomi, kas yra tame Darbo kodekse, akivaizdu, kad jie net nežino, kuo tai būtų gerai studentams, kad yra sumažinta administracinė ir biurokratinė našta, kad jaunimas gali greičiau įkurti įmonę, paprastesnė yra darbuotojų pasamdymo tvarka, kad bus naujų įdarbinimo formų, laisvesnis darbo grafikas ir būtent studijuojančiam jaunimui tai būtų labai patogu, jis galėtų dirbti trumpesnę darbo dieną, kintančiu grafiku ir derintis prie paskaitų ir mokslų“, – aiškino E.Butkutė-Lazdauskienė.

Seimas po pusmečio svarstymų naująjį Darbo kodeksą priėmė antradienį. Jei jam pritars prezidentė, jis įsigalios nuo 2017 metų pradžios.

Darbo kodekse supaprastintas darbuotojų atleidimas, sumažintos išeitinės išmokos, padidintas leistinų viršvalandžių skaičius, sutrumpintos atostogos, numatyta platesnė darbo sutarčių tipų įvairovė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kodekse teigia matanti taisytinų nuostatų, premjeras Algirdas Butkevičius savo ruožtu tikisi, kad prezidentė Seimo priimtiems pakeitimams pritars.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
pagaliau jaunimas sukruto,tai didele pazangaJau laikas priversti taip vadinama musu isrinkta """valdzia""pradeti dirbti zmoniu ,o ne savo labui!

Dangutis Šukys

Dangutis Šukys portretas
Neapsimetinėkite kvailiais gerbiami valdininkai. Pirmiausiai kodeksą reikėjo pateikti visuomenei plačiam svarstymui. Dabar seimas svarstė net kelis projektus ar gal būt net nebežino kas kuriame parašyta. O studentai, jaunimas yra Lietuvos ateitis, kuriems čia dirbti ir gyventi. Ir jiems ne tas pats, kad jūs visiškai nebegerbiate Lietuvoje žmonių, o dangstotis po žodžiais "liberalus".

QQ

QQ portretas
Tikriausiai ne studentai,o jais apsimetę jaunieji konservatoriai?Studentai neturi laiko tokiems dalykams,jie vasarą uždarbiauja.Nebent,broileris sumokėjo jiems iš konservatorių "fondo"?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių