Quantcast

Pasieniečiai anuliavo apgauti bandžiusio gruzino vizą

Gruzijos piliečio kelionė į Paryžių šeštadienį baigėsi Vilniaus oro uoste. Patikrinę reisu į Paryžių per Prahą susiruošusį skristi tamsaus gymio vyrą, pasieniečiai nustatė, kad Šengeno vizą jis gavo apgaule.

26 metų Gruzijos piliečio pateiktas pasas buvo tvarkingas, tačiau pasieniečiai išsiaiškino, kad jo turėta Šengeno viza buvo gauta pateikus tikrovės neatitinkančią informaciją.

Ją gaudamas vyras buvo nurodęs, kad Lietuva yra galutinis jo kelionės tikslas. Čia jis ketino aplankyti savo dėdę. Tačiau vyras apsigalvojo ir nusprendė vykti į Prancūziją.

Nustatyta, kad užsienietis legaliai atvyko į šalį per Medininkų pasienio kontrolės punktą.
Vilniaus oro uosto pasieniečiai anuliavo gruzino turėtą vizą ir įpareigojo jį per penkias dienas išvykti iš Šengeno zonos.

Vilniaus oro uoste nuolat sulaikoma tokių keliautojų iš buvusios Sovietų Sąjungos šalių, kurie apgaulės būdu gauna Šengeno vizas, deklaruodami jog vyksta tik į Lietuvą, o vėliau bando iš čia išskristi į kitas valstybes.

Tokie keliautojai iš anksto planuoja Lietuvoje neužsibūti, tačiau vengia kreiptis į kitų šalių ambasadas žinodami, kad ten bus tikrinami jų kelionės tikslas ir priežastis.

Pasak Vilniaus oro uoste dirbančių VSAT pareigūnų, pasitaiko atvejų, kuomet užsieniečių vizomis rūpinasi įvairūs tarpininkai ir kelionių agentūros. Jų darbuotojai pildo anketas vizai gauti ir už tai ima papildomą atlygį.

Tuomet tadžikams, kirgizams , gruzinams ar turkmėnams už Šengeno vizą tenka pakloti net iki 500 JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių