Quantcast

„Pasakoje“ - nemokamas Šiaurės šalių kinas

Šiaurės šalių kino klubas tęsia geriausių Šiaurės šalių filmų peržiūras kino teatre „Pasaka“. Įėjimas į kino seansus nemokamas.

Naujus kino klubo metus pradės danų drama „Plojimai“, kurioje žiūrovai išvys vieną geriausių moteriškų vaidmenų Danijos kine. Antrajame mėnesio filme „Šaltis“ – žymaus norvegų dramaturgo H. Ibseno drama paremta istorija apie kaltės jausmą.

 

Filmas „Plojimai“ bus rodomas sausio 5 d. 17.30 val. Filmo scenarijus buvo specialiai parašytas danų aktorei Paprika Steen. Vieningi žiūrovų ir kritikų plojimai už Tėjos vaidmens atlikimą patvirtina – tai aktorės P. Steen triumfo akimirka.

Serganti alkoholizmu teatro aktorė Tėja atsigauna po patirtų gyvenimo nuopuolių. Ji išsiskyrė su vyru Christianu, juodžiausiu gėrimo periodu atsisakė teisių į savo du sūnus, ir dabar nori pradėti viską iš naujo. Tačiau ją vis dar kamuoja praeities alkoholio problemos ir neprognozuojamas elgesys, todėl naujos pradžios realybė atrodo miglota.

Pasitelkusi savo vidinį aktorės žavesį Tėja manipuliuoja buvusiu vyru, norėdama jį įtikinti, kad ji jau visiškai atsigavusi ir yra pasiruošusi būti gera judviejų vaikų motina. Tačiau ji iki galo tuo neįtikino savęs pačios.

Teatro scenoje Tėja įkūnija nuolatos geriančią ir pretenzingą pjesės „Kas bijo Virdžinijos Vulf?“ heroję Martą. Ironiška, kad šis vaidmuo turi šiurpinančių panašumų su jos asmeniniu gyvenimu. Tėja privalo apsispręsti – kovoti su vidiniais demonais ar tęsti savo šou.

Antrąjį sausio filmą „Šaltis“ (The Frost) kino klubas rodys sausio 19 d. 17.30 val. Šis norvegų ir ispanų koprodukcijos kino darbas yra debiutinis režisieriaus Ferrano Audi pilnametražis vaidybinis filmas; filmas apdovanotas Katalonijos Gaudi kino apdovanojimuose.

Rita ir Alfredas nelaimingo atsitikimo metu praranda vienturtį sūnų. Jie jaučia tokį didelį sąžinės graužimą, kad ima vienas prieš kitą kovoti beprasmį karą. Kankinami kaltės jausmo jie yra priversti sau pripažinti, kad savanaudiški poreikiai jiems buvo svarbiau už meilę sūnui.

Paaiškėjusi tiesa išvaduoja vidinius jų demonus. Balansuodami tarp vilties ir prakeiksmo jie kovoja su savo pykčiu ir tuo pačiu metu iš visų jėgų stengiasi padaryti tuos dalykus, kurių nepadarė praeityje.

Filmo scenarijus paremtas žymiausio norvegų dramaturgo Henriko Ibseno pjese „Mažasis Ejolfas“. Pasak režisieriaus, tai universali istorija, kalbanti apie kaltės jausmą. „Kaltės jausmas mus užvaldo, kai suprantame nepadarę svarbių dalykų praeityje. Dažnai pagalvojame, kad mielai grįžtume atgal to pakeisti“.

Šiaurės šalių kino klubo filmai rodomi originalo kalba su titrais anglų kalba kino teatre „Pasaka“ (Šv. Ignoto g. 4/3, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma. Žiūrovai kasoje privalo paimti nemokamus bilietus, be bilietų žiūrovai į salę neįleidžiami.


Šiame straipsnyje: pasakaŠiaurės šalių kinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Z I N A S

Z I N A S portretas
Tačiau ją vis dar kamuoja praeities alkoholio problemos ir neprognozuojamas elgesys, todėl naujos pradžios realybė atrodo miglota. „PROBLEMA “(graikiškas žodis) – uždavinys, užduotis, kurį reikia i š s p r ę s t i ! Lietuviškai : 1. reikalas, 2. dalykas, 3. darbas, 4. pareiga, 5. rūpestis, 6. bėda, 7. kaltė. 8. nepatogumas, 9. sutrikimas, 10. keblumas, 11. kliūtis, 12. liga ir t.t. 13. klausimas, 14. galvosūkis, 15. mįslė... ir t.t. NĖRA „ALKOHOLIO P R O B L E M O S “ Nėra „probleminių“ kūno dalių. Darželinukai nesprendžia „problemų“. Keiskite į lietuviškus žodžius. Kalbėtojai žiniasklaidoje „mala miltus, pjausto pjuvenas“, netinkamose vietose brukdami tą „europietišką“ niekalą. Neįmanoma suprasti esmės. Kartais jie ir neturi naujų minčių. Žiniasklaidos specialistai po kiekvieno pokalbio su tauškaliumi turėtų viešai ištaisyti valstybinės lietuvių kalbos darkytojų plepalus. ZINAS. 2011.01.05 /// Z /// .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių