Quantcast

Parodoje „Gerumo sodas" - proto negalią turinčių žmonių kūryba

Liepos 22–29 d. prekybos centre „Gedimino 9“ vyks meno darbų paroda „Gerumo sodas“, pristatysianti proto negalią turinčių žmonių kūrybą.

Dienos centro „Šviesa“ lankytojų sukurti keramikos, tekstilės, piešimo ir tapybos darbai padės iš arčiau pažinti pasaulį žmonių, kurių sugebėjimus visuomenė nepelnytai nuvertina.

„Visuomenės požiūris į sutrikusio intelekto žmones keičiasi labai pamažu. Dar vyrauja nuomonė, kad šios negalios asmenys yra visuomenės išlaikytiniai, keliantys pavojų bei negalintys sukurti naudingo produkto. Siekiame sugriauti šias nuostatas. Meninė  raiška yra puikus būdas iš pačios patraukliausios pusės pristatyti neįgalų žmogų ir atskleisti jo ypatingą gebėjimą laisvai kurti“, – sakė Jūratė Tamašauskienė, dienos centro „Šviesa“ direktorė.

Dienos centro „Šviesa“ lankytojų kūrybos vizitine kortele tapo keramikinis obuolys. Keramikos studijos veiklos pradžioje studijos vadovė Astė Masiukaitė lankytojui, turinčiam sunkią proto negalią, padėjo molio rutulį ir paprašė jį su mediniu pagaliuku subadyti. Taip ugdomi pirmieji darbo su moliu įgūdžiai. Rezultatas priminė obuolį. Jau dešimt metų centro lankytojai kuria keramikinius obuoliukus, kurie kaip ir gamtoje yra vieninteliai ir nepakartojami.

Liepos 30 d. prekybos centre „Gedimino 9“ bus surengta meno darbų mugė. Surinktos lėšos bus skirtos dienos centro „Šviesa“ lankytojų socialinių įgūdžių programoms įgyvendinti ir medžiagoms meno kūriniams kurti įsigyti.

Paroda vyks prekybos prekybos centro „Gedimino 9“ 4 aukšte, nuo 11 iki 19 val.
Mugė vyks nuo 11 iki 20 val.


Šiame straipsnyje: gerumo sodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių